El conill, l'all, la farigola, el romaní i el cava, són productes prou identitaris de la nostra cultura com per definir aquesta recepta com a tradicional. Un rostit sa i gustós, amb una bona combinació de sabors. Com veureu, i per reforçar aquesta peculiar sensació refrescant del cava, he cregut oportú incorporar una branca de menta fresca. Això li ha aportat al plat un plus addicional de frescor molt interessant.

Ingredients

1 conill tallat per rostir  

1/2 porro

4 dents d'all

1 got de cava  

1 ceba trinxada  

un farcellet d'herbes (farigola, romaní i menta)  

farina

pebre negre

oli d'oliva  

sal

  

Variants:

Podeu fer el mateix plat amb pollastre

El farcellet d'herbes pot ser diferent (sajolida, etc...)

Preparació
1.
conill al cava pas1

Preparem els ingredients.

2.
conill al cava pas2

Començarem per rentar el conill i assecar-lo amb un drap. Seguidament el salarem i...

3.
conill al cava pas3

l'empebrarem.

4.
conill al cava pas4

Poseu un bon raig d'oli a escalfar en una paella. Mentrestant, enfarineu els trossos de conill.

5.
conill al cava pas5

Per totes dues bandes.

6.
conill al cava pas6

Fregiu el conill.

7.
conill al cava pas7

Mentre es fa el conill, podeu anar trinxant la ceba i...

8.
conill al cava pas8

el porro.

9.
conill al cava pas9

Prepareu un farcell amb una branca de romaní, farigola i menta, i lligueu-lo amb fil de cuinar.

10.
conill al cava pas10

Vigileu el conill i doneu-li la volta.

11.
conill al cava pas11

Si no us hi cap tot de cop, podeu fregir-lo per tandes, reservant la primera en un plat.

12.
conill al cava pas12

Un cop fregit tot el conill, l'ajuntarem dins la cassola i hi afegirem el porro...

13.
14.
conill al cava pas14

tres o quatre dents d'all sense pelar...

15.
conill al cava pas15

i el farcell d'herbes.

16.
conill al cava pas16

Ho remenarem una mica i ho deixarem sofregir tot plegat uns 10 minuts remenant de tant en tant.

17.
conill al cava pas17

Quan la verdura tingui una textura més tova, ja hi podrem afegir el cava.

18.
conill al cava pas18

Podeu fer servir qualsevol cava. 

19.
conill al cava pas19

Amb un got en tindreu prou.

20.
conill al cava pas20

L'aboquem dins la cassola.

21.
conill al cava pas21

Ho remenem una mica i deixarem que s'evapori l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig baix.

22.
conill al cava pas22

Seguidament, ho cobrirem tot amb aigua bullent.

23.
conill al cava pas23

Ho salarem lleugerament.

24.
conill al cava pas24

Ho taparem per deixar estofar el conill durant uns 40-45 minuts aproximadament. Si els trossos de conill són més grossos, potser ho haureu de tenir fins a una hora. Passat el temps de cocció, rectifiqueu de sal i deixeu reposar el plat una estona, preferiblement unes hores.

25.
conill al cava pas25

I ja el podeu emplatar.

26.
conill al cava pas26

Bon profit!