Una recepta molt fàcil de fer... que no requereix de massa dedicació... i amb la que quedareu bé amb tothom (a qui li agradi el conill, clar). Però heu de tenir en compte que hi ha força gent que és al·lèrgica a la mel. Per tant, assegureu-vos de no cagar-la. No té cap misteri el plat... més que la combinació del conill fet al forn amb un bon raig de mel 5 minuts abans de treure'l. Jo sóc un amant de les combinacions dolç-salat. I aquesta és totalment recomanable.

Ingredients

1 conill partit per la meitat 
una rama generosa de romaní
oli d'oliva
pebre negre
sal
mel


Variants:

Com a guarnició podeu acompanyar-lo de patates al caliu, fregides, verdures, seques, rovellons, etc...

Preparació
1.
conill al forn mel pas1

Renteu bé el conill. El saleu i l'empebreu per sobre.

2.
conill al forn mel pas2

El col.loqueu en una safata pel forn... amb un raig d'oli d'oli a la base.

3.
conill al forn mel pas5

Ara el saleu i l'empebreu també per sota...

4.
conill al forn mel pas6

I li doneu la volta de nou.

5.
conill al forn mel pas7

Que quedin les herbes a sota.

6.
conill al forn mel pas8

Ara ho ruixeu tot amb oli.

7.
conill al forn mel pas9

Ho poseu a coure a uns 200 graus... amb ventilació... durant aproximadament 30-35 minuts.

8.
conill al forn mel pas10

L'aneu controlant i li aneu donant la volta.

9.
conill al forn mel pas11

Fins que estigui ben torradet.

10.
conill al forn mel pas12

Quan considereu que li faltin 5 minuts de forn... li tirarem un bon raig de mel per sobre.

11.
conill al forn mel pas13

A cada una de les parts del conill.

12.
conill al forn mel pas14

Ho deixeu coure els 5 minutets que queden. Veureu com la mel s'haurà pràcticament fos amb el conill.

13.
conill al forn mel pas15

Ho servirem al plat amb un raig de la poca salseta que es genera, però que té un gust intens a mel.

14.
conill al forn mel pas16

El podeu acompanyar de patates o de mongetes saltades amb all i julivert i pebre vermell.

15.
conill al forn mel pas17

Quina pinta més bona.

16.
conill al forn mel pas18

I si us agrada més la part de la cuixa, doncs aquí la teniu.

17.
conill al forn mel pas19

Que porti mel no val dir que no puguem sucar-ho en allioli, que li va de fàbula.

18.

Bon Profit!