Poques coses hi ha més bones, eh?... si us agrada el peix. Aquesta és la part inferior de la barbeta del bacallà o del lluç és excel.lent de gust i textura. Només té una pega: és molt cara. Per tant, és d'aquelles cosetes que es cuinen en ocasions especials. Aquest és un plat molt típic al País Basc. Les cuinen de diferents maneres, i també s'aprofita la textura gelatinosa que tenen per a lligar les salses.

Avui veurem com fer aquesta del.lícia en 5 minuts amb la clàssica salsa "al ajillo", feta amb una mica de bitxo i all. Com el que fa unes gules, vaja. Si les serviu com a entrant... us asseguro que no fallareu. D'aquells plats que t'hi estaries tota la tarda menjant... xino xano... perquè entren soles. Un plaer absolut.

Ingredients

8-10 cocotxes de bacallà

3 dents d'all  

1 bitxo  

oli d'oliva  

sal

sal Maldon

Preparació
1.
cocotxes bacalla lallet pas1

Les rentem bé. Hi ha qui li treu la pell, però jo penso que no cal.

2.
cocotxes bacalla lallet pas2

Són d'una textura molt delicada i suau.

3.
cocotxes bacalla lallet pas3

En una paella amb un raig d'oli d'oliva... daurem els alls laminats.

4.
cocotxes bacalla lallet pas4

Un cop daurats els reservem per decorar. Compte no es cremin o amargaran.

5.
cocotxes bacalla lallet pas5

Casualment tinc xile fresc i m'anirà molt bé per donar el punt picantó a les cocotxes. Però podeu fer servir qualsevol tipus de bitxo picant, caiena, etc...

6.
cocotxes bacalla lallet pas6

El piquem ben fi... i traiem les llavors que piquen un horror.

7.
8.
cocotxes bacalla lallet pas8

De seguida, hi aboquem les cocotxes, a foc fort.

9.
cocotxes bacalla lallet pas9

Les deixem fer un parell de minuts per cada banda.

10.
cocotxes bacalla lallet pas10

Hi podeu posar una mica de pebre negre i quan canviïn de color, ja les podeu retirar. No s'han de coure massa o perdran tota la gràcia.

11.
cocotxes bacalla lallet pas11

Emplatem i hi aboquem l'oli per sobre.

12.
cocotxes bacalla lallet pas12

Procureu decorar-les amb l'all que teníem reservat.

13.
cocotxes bacalla lallet pas13

Per acabar, un puntet de sal Maldon per sobre hi aportarà el toc cruixent.

14.
cocotxes bacalla lallet pas14

I a gaudir ... però gaudir de debò, eh?

15.
cocotxes bacalla lallet pas15

Bon profit!