Ja coneixeu els meus gustos pel peix. Avui he volgut acostar-me al tradicional bacallà amb samfaina, però no amb bacallà dessalat (que també està molt bo) si no amb bacallà fresc, que sempre n'hi ha i està força bé de preu. Sempre que es demana bacallà en un restaurant acostuma a ser dessalat. I no entenc per què no es cuina més el fresc, que si el primer és bo, aquest encara ho pot ser més. Som-hi!

Ingredients

4 talls de bacallà fresc

samfaina

300 g de musclos de roca

una mica de farina

julivert

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.
bacalla fresc musclos samfaina pas1

Preparem els ingredients. Us recomano la lectura de la recepta de la samfaina, que és el primer que prepararem.

2.
bacalla fresc musclos samfaina pas2

La reservarem.

3.
bacalla fresc musclos samfaina pas3

El que farem ara serà obrir els musclos al vapor. En una cassola amb un dit d'aigua, tirarem un raig de llimona, unes boletes de pebre i una fulla de llorer.

4.
bacalla fresc musclos samfaina pas4

Rentem els musclos i traiem les algues que sempre pengen.

5.
bacalla fresc musclos samfaina pas5

Els posem dins la cassola...

6.
bacalla fresc musclos samfaina pas6

Ho tapem i ho deixarem coure a foc molt baix uns 10 minuts, fins que s'obrin els musclos.

7.
bacalla fresc musclos samfaina pas7

Ara rentarem el nostre bacallà.

8.
bacalla fresc musclos samfaina pas8

M'encanta el color que té la pell del bacallà... és molt agradable.

9.
bacalla fresc musclos samfaina pas9

Salem i enfarinem els trossos de peix.

10.
bacalla fresc musclos samfaina pas10

Els hem de daurar una mica en una paella amb oli.

11.
bacalla fresc musclos samfaina pas11

Per totes dues bandes.

12.
bacalla fresc musclos samfaina pas12

Mentre, ja tenim els musclos fets. Els hem colat i hem tret una de les closques. El suquet dels musclos el podeu incorporar a la samfaina si voleu, però s'ha de colar.

13.
bacalla fresc musclos samfaina pas13

Anirem posant el nostre bacallà en una safata pel forn.

14.
bacalla fresc musclos samfaina pas14

Un cop tinguem els 4 trossos de peix daurats i a la safata pel forn, tirarem la samfaina per sobre amb la intenció de cobrir-ho.

15.
bacalla fresc musclos samfaina pas15

... ummmm!...

16.
bacalla fresc musclos samfaina pas16

... ja fa ganes de sucar-hi pa....

17.
bacalla fresc musclos samfaina pas17

Ho posarem al forn a 180º uns 10 minutets, per acabar de coure el peix i escalfar la samfaina ja cuita.

18.
bacalla fresc musclos samfaina pas18

Presentarem el plat amb una mica de gràcia, col.locant el peix en el centre amb la samfaina per sobre, i uns musclos al voltant. Picarem una mica de julivert que tirarem per sobre... amb un raig d'oli d'oliva en cru.

19.
bacalla fresc musclos samfaina pas19

Un plat molt saludable.

20.
bacalla fresc musclos samfaina pas20

Els musclos han de ser macos. Si són una mica lletjos, serà millor barrejar-los amb la samfaina.

21.
bacalla fresc musclos samfaina pas21

El bacallà està cuit a la perfecció, suau i melós, m'encanta el bacallà fresc! Bon Profit!