Es tracta d'un arrosset senzill i força econòmic, però que resulta ser molt gustós i recomanable. No trigareu massa a fer-lo, això sí, emprenya una mica haver de tallar tota la verdura en "brunoise", tot s'ha de dir. Espero haver seguit correctament totes les passes de la recepta original i us animo a tots a provar de fer-la a casa vostra.
1/2 albergínies trinxades petites
1/2 carabassons trinxats petits
1/2 pastanagues trinxades petites
1/2 cebes trinxades petites
1/2 porros trinxats
1/2 pebrots verds trinxats
1/3 pebrots vermells trinxats
2 pits de pollastre a daus
350 g d'arròs tipus bomba
1 tomàquet madur
2 grans d'all pelats
oli d'oliva
1 litre de brou de pollastre
pebre negre
sal
Variants:
Per donar color podeu afegir-hi colorant alimentari per a paella o uns brins de safrà
Podeu afegir una cullerada de pebre vermell amb el tomàquet
![arros tres lozanos pas1 arros tres lozanos pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/13/71/arros-tres-lozanos-pas1.jpeg)
I aquí està el lot de productes que m'han regalat.
![arros tres lozanos pas2 arros tres lozanos pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/14/13/arros-tres-lozanos-pas2.jpeg)
La cocotte és formidable. És la primera que tinc i sempre havia volgut tenir-ne una.
![arros tres lozanos pas3 arros tres lozanos pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/14/55/arros-tres-lozanos-pas3.jpeg)
I la planxa... com et caigui als peus estàs llest! Pesa el que no està escrit. Es nota que el material és bo.
![arros tres lozanos pas4 arros tres lozanos pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/15/30/arros-tres-lozanos-pas4.jpeg)
Ara tornem a la recepta. Preparem tots els ingredients.
![arros tres lozanos pas5 arros tres lozanos pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/15/72/arros-tres-lozanos-pas5.jpeg)
Com que el pollastre és l'únic ingredient de tall que té el plat, he buscat pollastre ecològic, ben bo. El farem a daus més aviat petits, com si fos per fer 'pinxitos'.
![arros tres lozanos pas6 arros tres lozanos pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/16/14/arros-tres-lozanos-pas6.jpeg)
Un cop neta la verdura, l'anirem trinxant. Primer la pastanaga...
![arros tres lozanos pas8 arros tres lozanos pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/16/98/arros-tres-lozanos-pas8.jpeg)
... l'albergínia...
![arros tres lozanos pas9 arros tres lozanos pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/17/40/arros-tres-lozanos-pas9.jpeg)
... el vermell...
![arros tres lozanos pas10 arros tres lozanos pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/17/82/arros-tres-lozanos-pas10.jpeg)
... el porro...
![arros tres lozanos pas11 arros tres lozanos pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/18/24/arros-tres-lozanos-pas11.jpeg)
... la ceba...
![arros tres lozanos pas12 arros tres lozanos pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/18/66/arros-tres-lozanos-pas12.jpeg)
... i ho reservem tot plegat.
![arros tres lozanos pas13 arros tres lozanos pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/19/08/arros-tres-lozanos-pas13.jpeg)
Quins colors més macos, oi?... Això semblarà un arròs de Walt Disney!
![arros tres lozanos pas14 arros tres lozanos pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/19/50/arros-tres-lozanos-pas14.jpeg)
Ratllem el tomàquet i el reservem.
![arros tres lozanos pas15 arros tres lozanos pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/19/92/arros-tres-lozanos-pas15.jpeg)
Ara, posarem una paella al foc, amb un bon raig d'oli que aromatitzarem amb dos grans d'all.
![arros tres lozanos pas16 arros tres lozanos pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/20/34/arros-tres-lozanos-pas16.jpeg)
Quan l'all comenci a agafar color...
![arros tres lozanos pas17 arros tres lozanos pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/20/76/arros-tres-lozanos-pas17.jpeg)
... hi abocarem tota la verdura.
![arros tres lozanos pas18 arros tres lozanos pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/21/18/arros-tres-lozanos-pas18.jpeg)
I la deixarem fer una estona.
![arros tres lozanos pas19 arros tres lozanos pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/21/99/arros-tres-lozanos-pas19.jpeg)
A foc mitjà-baix. Els alls, els podeu deixar durant tota la cocció de l'arròs. A l'hora de servir els plats, eviteu posar els grans d'all a cap plat, si no us agraden.
![arros tres lozanos pas20 arros tres lozanos pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/22/41/arros-tres-lozanos-pas20.jpeg)
Mentrestant, podeu anar salant el pollastre.
![arros tres lozanos pas21 arros tres lozanos pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/22/83/arros-tres-lozanos-pas21.jpeg)
I empebrant-lo també.
![arros tres lozanos pas22 arros tres lozanos pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/23/25/arros-tres-lozanos-pas22.jpeg)
Vigileu que no se us cremi la verdura.
![arros tres lozanos pas23 arros tres lozanos pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/23/67/arros-tres-lozanos-pas23.jpeg)
Remeneu-la de tant en tant.
![arros tres lozanos pas24 arros tres lozanos pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/24/09/arros-tres-lozanos-pas24.jpeg)
Quan la ceba estigui transparent...
![arros tres lozanos pas25 arros tres lozanos pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/24/51/arros-tres-lozanos-pas25.jpeg)
... hi afegirem el pollastre.
![arros tres lozanos pas26 arros tres lozanos pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/24/93/arros-tres-lozanos-pas26.jpeg)
Remeneu-ho tot plegat.
![arros tres lozanos pas27 arros tres lozanos pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/25/35/arros-tres-lozanos-pas27.jpeg)
Deixeu que el pollastre canviï de color.
![arros tres lozanos pas28 arros tres lozanos pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/25/77/arros-tres-lozanos-pas28.jpeg)
Ara, si voleu, podem donar-li una mica de color a l'arròs. Si no teniu colorant, podeu posar uns brins de safrà.
![arros tres lozanos pas29 arros tres lozanos pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/26/19/arros-tres-lozanos-pas29.jpeg)
No massa.
![arros tres lozanos pas30 arros tres lozanos pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/26/61/arros-tres-lozanos-pas30.jpeg)
Barregeu-lo amb el tomàquet.
![arros tres lozanos pas31 arros tres lozanos pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/27/45/arros-tres-lozanos-pas31.jpeg)
Seguidament, abocarem el tomàquet a la paella.
![arros tres lozanos pas32 arros tres lozanos pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/27/87/arros-tres-lozanos-pas32.jpeg)
Ho remenarem i ho deixarem 5 minuts a foc baix per coure el tomàquet.
![arros tres lozanos pas33 arros tres lozanos pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/28/62/arros-tres-lozanos-pas33.jpeg)
Quina flaire, eh?
![arros tres lozanos pas34 arros tres lozanos pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/29/04/arros-tres-lozanos-pas34.jpeg)
Calcularem una tassa de cafè d'arròs per persona, que serien entre 70-90 grams aproximadament. Jo n'he fet per quatre més una de regal, per si volem repetir.
![arros tres lozanos pas35 arros tres lozanos pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/29/46/arros-tres-lozanos-pas35.jpeg)
Aboquem l'arròs a la paella.
![arros tres lozanos pas36 arros tres lozanos pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/29/88/arros-tres-lozanos-pas36.jpeg)
Ara, ho anirem remenant sense parar durant uns minuts per evitar que es cremi.
![arros tres lozanos pas37 arros tres lozanos pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/30/30/arros-tres-lozanos-pas37.jpeg)
L'objectiu és torrar lleugerament el gra d'arròs, el que li donarà un gust especial.
![arros tres lozanos pas38 arros tres lozanos pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/30/72/arros-tres-lozanos-pas38.jpeg)
No pareu de remenar. Notareu que s'enganxa, però no es crema.
![arros tres lozanos pas39 arros tres lozanos pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/31/14/arros-tres-lozanos-pas39.jpeg)
En aquest punt, apagarem el foc i deixarem reposar l'arròs 10 minuts. D'aquesta manera es pretén que tots els sabors del sofregit penetrin dins el gra d'arròs.
![arros tres lozanos pas40 arros tres lozanos pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/31/56/arros-tres-lozanos-pas40.jpeg)
De fet, jo ho recullo tot una mica...
![arros tres lozanos pas41 arros tres lozanos pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/31/98/arros-tres-lozanos-pas41.jpeg)
... ho tapo i marxo a comprar el pa i a fer el vermut. Així ho podeu deixar el temps que calgui.
![arros tres lozanos pas43 arros tres lozanos pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/32/82/arros-tres-lozanos-pas43.jpeg)
De seguida hi abocarem el brou de pollastre ben calent.
![arros tres lozanos pas44 arros tres lozanos pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/33/24/arros-tres-lozanos-pas44.jpeg)
Rectificarem de sal...
![arros tres lozanos pas45 arros tres lozanos pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/34/02/arros-tres-lozanos-pas45.jpeg)
... i deixarem coure l'arròs entre 12-14 minuts a foc mitjà.
![arros tres lozanos pas46 arros tres lozanos pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/34/44/arros-tres-lozanos-pas46.jpeg)
De tant en tant, proveu-ho de sal.
![arros tres lozanos pas47 arros tres lozanos pas47](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/34/86/arros-tres-lozanos-pas47.jpeg)
Un cop consumit el brou, deixeu-ho una estoneta més.
![arros tres lozanos pas48 arros tres lozanos pas48](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/35/28/arros-tres-lozanos-pas48.jpeg)
Sentireu com comença a espurnejar, a fer sorellet. Això vol dir que l'arròs s'està enganxant. Deixeu-ho un parell de minuts i apagueu el foc. Si li falta un punt de cocció a l'arròs, tapeu-ho amb un drap o amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva l'acabi de fer. En 10 minutets estarà perfecte.
![arros tres lozanos pas49 arros tres lozanos pas49](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/35/70/arros-tres-lozanos-pas49.jpeg)
D'aquesta manera aconseguirem que l'arròs s'enganxi una mica i tinguem el "socarrat".
![arros tres lozanos pas50 arros tres lozanos pas50](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/36/12/arros-tres-lozanos-pas50.jpeg)
Aquest part més torrada de l'arròs apassiona molts (a mi mateix) però hi ha gent a qui no li agrada. Per tant, aneu amb compte de no passar-vos. Penseu que, si val, podeu "socarrar" una part de l'arròs en una paella a banda.
![arros tres lozanos pas51 arros tres lozanos pas51](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/36/54/arros-tres-lozanos-pas51.jpeg)
Abans de servir l'arròs, rasqueu aquest "socarrat" i barregeu bé tot l'arròs. Deixeu-lo reposar 5 minuts.
![arros tres lozanos pas52 arros tres lozanos pas52](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/36/96/arros-tres-lozanos-pas52.jpeg)
I ja el podeu servir.
![arros tres lozanos pas53 arros tres lozanos pas53](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/37/38/arros-tres-lozanos-pas53.jpeg)
Ummm... ara, aquesta foto, m'ha fet venir gana, mira.
![arros tres lozanos pas54 arros tres lozanos pas54](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/37/80/arros-tres-lozanos-pas54.jpeg)
Un molt bon arrosset, de veritat que us ho dic.
![arros tres lozanos pas55 arros tres lozanos pas55](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/38/22/arros-tres-lozanos-pas55.jpeg)
I per acabar, us deixo un parell de fotos més.
![arros tres lozanos pas56 arros tres lozanos pas56](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/38/64/arros-tres-lozanos-pas56.jpeg)
Bon profit!
![arros tres lozanos pas57 arros tres lozanos pas57](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/39/06/arros-tres-lozanos-pas57.jpeg)