Us porto un altre d'aquells plats de cultures foranies que hem acceptat dins el nostre receptari del dia a dia, com també ha passat, sense anar més lluny, amb el sushi. La cuina tradicional també avança, s'adapta i evoluciona amb els nous temps. Com si no un plat es converteix en tradicional?... precissament gràcies a l'acceptació popular i al pas del temps. El plat d'avui, és un plat que acostuma a agradar a grans i petits. Espero que us agradi.

Ingredients

300gr. arròs llarg cuit (tipus basmati)

900ml aigua  

150gr. pèsols

1 cullerada de salsa sukiyaki

4 cullerades de soja  

1/2 cullerada d'oli de sèsam

2 ous

1 pastanaga

100gr. pernil dolç  

150gr. gamba pelada  

oli d'oliva  

Variants:

Si no teniu oli de sèsam no passa res

Els pèsols poden ser congelats

Podeu comprar l'arròs llarg ja cuit

Podeu afegir-hi brots de soja frescos

Preparació
1.

Jo faré servir arròs llarg normal. Segons el fabricant, la proporció és una mesura d'arròs per tres d'aigua, però jo us recomano posar-ne només 2,5 i aconseguireu una textura més seca de l'arròs.

2.

Posem l'aigua a bullir.

3.
4.

... fins que l'aigua pràcticament no quedi blanca. Volem extreure el midó.

5.
6.

Tapeu bé l'olla... que no s'aixequi la tapa i deixeu-ho coure a foc baix durant 12 minuts.

7.

Passat aquest temps, apagueu el foc i sense obrir la tapa deixeu coure a foc passiu durant 5 minuts més.

8.

Deixeu que es refredi en una recipient ben ample i finalment reserveu-lo en un tàper fins el dia següent. D'aquesta manera l'arròs s'assecarà més.

9.

 A l'endemà l'arròs estarà cuit però eixut... amb els grans separats.

10.

Ara, prepararem la resta d'ingredients del nostre plat.

11.
12.

Com sempre, si utilitzem ingredients frescos, de temporada i de cultiu ecològic... més bo i sa sortirà.

13.

Bullirem els pèsols frescos entre 5-7 minuts amb un polsim de sal.

14.

Els escorrerem i els reservarem.

15.

Ara pelarem la pastanaga...

16.

... la tallarem a tires fines...

17.

... i la trinxarem ben petita. En "brunoise" que diuen.

18.

El pernil dolç el podeu fer a daus petits o a tires fines com he fet jo.

19.

Procureu separar les tires prèviament.

20.
21.

... i ja podem batre els ous per a fer la truita.

22.

El primer que farem serà la truita francesa.

23.
24.

 ... amb la mateixa escumadora anirem arrencant petites porcions de truita...

25.

... però ho heu de fer relativament ràpid... o se us pot cremar la truita.

26.

A continuació, apartarem una mica la truita (sense retirar-la del wok) i hi incorporarem la pastanaga. Sempre amb el foc a màxima potència. Ho anirem voltant amb l'escumadora o amb un cop de canell.

27.

A continuació, hi afegirem les gambes pelades...

28.

... que salarem lleugerament, però no massa... que la soja és força salada.

29.

Ho remenem tot plegat i esperem a la que la gamba canviï de color. Si es torra lleugerament millor, però sense parar de remenar.

30.

Ara, el pernil dolç, que no necessita cocció.

31.

Ho barregem tot plegat...

32.

... i ja hi podem incorporar l'arròs que tenim preparat.

33.

Tot de cop.

34.

Sempre que faig woks a mi m'agrada incorporar una culleradeta de salsa sukiyaki.

35.

Ho remenem...

36.

... i hi afegirem també la salsa de soja.

37.

Hi posarem de quatre a sis taps de salsa de soja. Penseu que sempre podeu servir a taula l'arròs amb la salsa de soja a banda i cada comensal ja s'hi posarà la quantitat addicional que més li agradi. Remenem una mica tot plegat, procurant saltar bé l'arròs.

38.

Hi incorporem els pèsols també.

39.

I finalment hi afegirem una mica d'oli de sèsam. Compte que és molt aromàtic i pot condicionar el plat. El seu peculiar aroma a nou torrada és més interessant quan el notem de forma més sútil.

40.

Sobretot no us passeu. Amb mig tap per a quatre persones en teniu suficient... massa i tot.

41.

Ho saltem una mica més... sense deixar de remenar.

42.

Tasteu-ho, per saber com està de sal o de soja.

43.

I ja podem servir-lo... sempre ben calent.

44.

Tot a taula!

45.

En aquesta ocasió, ho servirem en típics bols xinesos.

46.

I a gaudir d'un plat ràpid, sa i que alimenta molt.

47.

Podeu acompanyar el plat de la beguda que més us convingui... però el vi... sempre va bé.

48.

Bon profit!