Segurament ja coneixeu aquesta amanida, ja que ja fa temps que s'està fent molt popular. L'alvocat és una fruita molt saludable (regula el colesterol), encara que també té les seves calories. Dit d'una altra manera, engreixa. Com sempre, les coses s'han de prendre amb mesura. L'alvocat ha d'estar al seu punt, és a dir, ben tovet, que es desfaci si l'estrenyem amb els dits, però que tingui la suficient consistència per a poder tallar-lo a daus. Aquesta amanida és d'aquells plats que sempre venen de gust a l'estiu. No sé quina mena de sensació provoca la combinació dels dos ingredients principals d'aquesta amanida que, en certs moments, la fa molt i molt desitjable.
1 tomàquet d'amanir
1 alvocat madur
vinagre balsàmic de Mòdena
oli d'oliva verge extra
tonyina en llauna
sal
Variants:
Es pot menjar amb pa o pa amb tomàquet
Es pot ruixar l'alvocat amb suc de llimona per evitar l'oxidació

Tallem l'alvocat per la meitat fins a tocar l'os.

Obrirem amb un gir com si descaragoléssim una tapa, i farem saltar les dues bandes.

La pell veureu que surt sola...

... amb les mans es pot treure fàcilment, sempre que l'alvocat estigui al punt.

Traiem l'os.

Ara tallem l'alvocat a daus...

...no masa gran.

Fem el mateix amb el tomàquet.

Ho salem tot barrejat.

Ara incorporaré el vinagre de Mòdena.

Un bon raig, al gust.

Fem el mateix amb oli d'oli verge extra de bona qualitat.

Ho remenem bé i ho deixarem reposar almenys una horeta a la nevera. Si voleu podeu deixar els pinyols de l'alvocat dins... i evitareu que es posi negre.

Ara emplatem. Col·loqueu una base de tonyina amb un motlle rodó. Feu pressió.

Ara, acabem d'omplir el motlle amb l'amanida d'alvocat i tomàquet, i fem també una lleugera pressió.

Finalment, ja acabarem amb una mica de crema balsàmica de Mòdena.

I ja ho podem servir.

Sana, bona i refrescant amanida per servir tot l'any, però sobretot en èpoques d'estiu.

Bon Profit!