Refrescant, fàcil de preparar i molt bona... i una amanida plena de vitamines! No podem deixar de recordar les qualitats nutricionals de l'alvocat, l'ingredient estrella avui, però d'aquesta amanida a mi m'agradaria destacar-ne també l'escarola.
A banda d'aportar textura al conjunt, el punt d'amargor de l'escarola garantirà una correcta digestió quan aneu a dormir, ja que evitarà la retenció de líquids.
Respecte als llagostins, és millor utilitzar-ne de frescos. En cas contrari, podeu fer servir llagostins o gambes congelats (pelats o no). De la mateixa manera, l'oli d'oliva serà un element a tenir molt en compte, i l'oli Priordei emprat en aquest cas ha estat tot un encert.
Com sempre, permeteu-me insistir en la importància d'utilitzar productes de qualitat en receptes amb pocs ingredients i/o poca elaboració com aquesta.
L’alvocat és un fruit que generalment s’utilitza a tall d’hortalissa o verdura, de sabor delicat i de fàcil consum, ric en greixos monoinsaturats, antioxidants i minerals; aliats de la nostra salut.
Tenint en compte aquestes propietats nutritives, és molt recomanable per a tots els segments de la població: nens, joves, adults, esportistes, dones embarassades, mares lactants i persones grans.
1 alvocat
20 llagostins frescos
formatge feta a daus
una mica d'escarola
el suc d'una llimona
oli d'oliva verge extra Priordei
pebre negre
sal
Variants:
Podeu fer-la sense formatge
Podeu afegir-hi tomàquet i ceba tendre

Com us comento a la introducció, l'oli és un element clau en la recepta d'avui. He utilitzat l'oli verge extra Priordei sense filtrar. Aquesta varietat té una caducitat curta i només està disponible de novembre a maig.
Extraordinari!

A més, amb aquest petit format, Priordei ofereix un tap dispensador molt útil.

D'aquesta manera podeu presentar l'oli directament a taula.

Aproximadament heu de calcular uns 8-10 llagostins per persona.

Peleu-los, però reserveu alguns amb la cua per decorar l'amanida. La resta les farem a trossos per barrejar.

Aprofiteu per fer un tall en el llom dels llagostí amb cua, però sense acabar de tallar-los del tot. D'aquesta manera, al fregir-lo, aconseguireu que s'obri i quedi estèticament més maco per decorar.

Saleu-los i empebreu-los.

Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una paella.

Ara, fregiu els llagostins.

Veureu com de seguida canvien de color. Doneu-los la volta.

Quan siguin fets, reserveu-los.

Renteu i talleu unes fulles d'escarola.

Talleu uns daus de formatge feta o, si el considereu massa fort de gust, podeu emprar un formatge fresc més suau.

Ara prepareu l'alvocat. El talleu per la meitat i li retireu la llavor. Amb una cullera retireu la polpa i la talleu a daus.

Tireu el suc d'una llimona per sobre de l'alvocat per evitar que s'ennegreixi (oxidació).

Talleu els llagostins a trossos. Jo n'he fet tres de cada llagostí. Recordeu reservar sencers el que tenen cua per decorar.

Barregeu-ho tot amb cura de no malmetre l'alvocat ni el formatge, i ho regueu amb oli d'oliva.

Un punt de sal i un punt addicional de pebre negre si us agrada.

Aquesta amanida es pot menjar tèbia o freda. Ja la podeu emplatar.

Vigileu la presentació, que sempre és important.

Decoreu l'amanida amb els llagostins que heu reservat i cap a taula!

Bon profit!