Soc un gran amant de l'arengada i de tot el salat en general. Avui us presento una temperamental amanida amb sabors molt profunds, que no us deixarà indiferents, no apte per als qui només busqueu la suavitat en els sabors.
Del tahini o crema de sèsam ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al qual li podem treure molt de partit. Que vagi de gust!
1/2 d'escarola
1 Alvocat
1 Arengada
1 Raig de crema de vinagre de Mòdena
1 Tomàquet madur
1 Cullerada de tahini
Oli d'oliva verge extra
Aigua
Variants:
Hi podeu afegir olives negres
La ceba crua tallada en juliana li va molt bé
Rentem bé l'escarola.
Pelem un alvocat al punt de maduració.
Utilitzem un tomàquet per muntar dos plats.
L'arengada, com sempre, l'haurem d'escatar.
Utilitzarem el vell truc d'esclafar-la contra la porta de la cuina i fer-ne sortir els budells.
Renteu-la bé, amb aigua o llet, i traieu-li totes les escates i la pell.
Us han de quedar lloms nets.
Passem a emplatar.
Tirem un raig de crema vinagre de Mòdena, més densa que el vinagre,i amb un pinzell l'estirem fins al final del plat.
Ara preparem la salsa tahini. És tan fàcil com barrejar una cullerada de 'tahín' amb una mica d'aigua.
El podeu comprar en qualsevol herbolari.
Remeneu bé, per què no és fàcil de dissoldre.
Probablement arribareu a un punt on tingueu aigua sobrant, que retirarem fins a obtenir el punt líquid de la crema, però sense que estigui aigualit.
Ara sí.
Muntem el plat amb una mica d'escarola, que haurem ruixat prèviament amb oli d'oliva.
Col·loquem el tomàquet, l'alvocat i un llom d'arengada.
Finalment, tirarem per sobre la salsa tahini que hem fet.
Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i ja ho podem servir.
És una amanida que s'ha de servir freda. Bon profit!