Soc un gran amant de l'arengada i de tot el salat en general. Avui us presento una temperamental amanida amb sabors molt profunds, que no us deixarà indiferents, no apte per als qui només busqueu la suavitat en els sabors.

Del tahini o crema de sèsam ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al qual li podem treure molt de partit. Que vagi de gust!

Ingredients

1/2 d'escarola

1 Alvocat

1 Arengada

1 Raig de crema de vinagre de Mòdena

1 Tomàquet madur

1 Cullerada de tahini

Oli d'oliva verge extra

Aigua

Variants:

Hi podeu afegir olives negres

La ceba crua tallada en juliana li va molt bé

Preparació
1.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas1

Rentem bé l'escarola.

2.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas2

Pelem un alvocat al punt de maduració.

3.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas3

Utilitzem un tomàquet per muntar dos plats.

4.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas4

L'arengada, com sempre, l'haurem d'escatar.

5.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas5

Utilitzarem el vell truc d'esclafar-la contra la porta de la cuina i fer-ne sortir els budells.

6.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas6

Renteu-la bé, amb aigua o llet, i traieu-li totes les escates i la pell.

7.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas7

Us han de quedar lloms nets.

8.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas8

Passem a emplatar.

9.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas9

Tirem un raig de crema vinagre de Mòdena, més densa que el vinagre,i amb un pinzell l'estirem fins al final del plat.

10.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas10

Ara preparem la salsa tahini. És tan fàcil com barrejar una cullerada de 'tahín' amb una mica d'aigua.

11.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas11

El podeu comprar en qualsevol herbolari.

12.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas12

Remeneu bé, per què no és fàcil de dissoldre.

13.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas13

Probablement arribareu a un punt on tingueu aigua sobrant, que retirarem fins a obtenir el punt líquid de la crema, però sense que estigui aigualit.

14.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas14

Ara sí.

15.

Muntem el plat amb una mica d'escarola, que haurem ruixat prèviament amb oli d'oliva.

16.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas16

Col·loquem el tomàquet, l'alvocat i un llom d'arengada.

17.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas17

Finalment, tirarem per sobre la salsa tahini que hem fet.

18.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas18

Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i ja ho podem servir.

19.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas19
20.

És una amanida que s'ha de servir freda. Bon profit!