Avui un clàssic de clàssics en la nostra cultura catalana que no podia faltar en aquest blog.... I és que me l'han hagut de demanar i tot!

De fet, no és més que una amanida verda però presentada amb tota mena d'embotits de casa nostra. Es poden afegir espàrrecs blancs, cogombre, olives negres, pebrot vermell, raves, fuet, xoriço, llonganissa de pagès, anxoves i d'altres embotits típics. En aquesta ocasió, no l'he volgut carregar massa per poder gaudir d'una verdura ecològica de primeríssima qualitat.

Però també és cert que l'acostumen a servir, com a mínim, amb xoriço, llonganissa i tonyina. Per descomptat, treballarem amb la verdura de l'horta ecològica que ens proposa La Tavella. Es pot demanar com a entrant, primer plat o per compartir abans d'una bona carn a la brasa, un arroset, etc. És el complement ideal de la nostra taula... i a moltes cases es considera un complement, com el pa. L'amanida catalana pot estar present en tots els dinars.

Gaudim-la.

 

Ingredients

1 enciam meravella

1 ceba

1 pebrot verd

1 tomàquet d'amanir

2 talls de bull blanc o botifarra blanca

2 talls de bull negre o botifarra negre

3 talls de catalana

1 tall de pernil dolç

oli d'oliva verge extra

un raig de vinagre de vi

sal

 

Variants:

Es poden afegir filets d'anxova, tonyina i sardines en llauna

Es pot decorar amb ou dur

Es pot amanir amb olives arbequines

Preparació
1.
amanida catalana pas1

Avui m'ha arribat una cistella de La Tavella.

2.
amanida catalana pas2

Amb molts productes ecològics....fruita i verdura.

3.
amanida catalana pas3

...i fotien una pinta, nanos...

4.
amanida catalana pas4

...guaita quins tomàquets per amanir....

5.
amanida catalana pas5

...mira quin color té aquest enciam...una meravella.

6.
amanida catalana pas6

Clar, en veure tot això he pensat que no havia publicat l'amanida catalana encara.

7.
amanida catalana pas7

És molt fàcil. Posem unes quantes fulles ben maques d'enciam en remull.

8.
amanida catalana pas8

Vigileu que no quedi gens de sorra. L'heu d'escòrrer per extreure'n tota l'aigua.

9.
amanida catalana pas9

Els tomacons també els rentarem...

10.
amanida catalana pas10

...i el tallarem a llesques gruixudes.

11.
amanida catalana pas11

La ceba...en juliana.

12.
amanida catalana pas12

I res, muntem el plat...una mica d'enciam....la ceba per sobre...un pebrot verd també en juliana....i els tomàquets per sobre. En aquest moment, l'he amanit una mica...amb oli, vinagre i sal.

13.
amanida catalana pas13

Per sobre, col.locarem el bull blanc, el negre, la catalana i el pernil dolç. Quatre olivetes i llestos.

14.
amanida catalana pas14

Bon Profit!