La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la remolatxa i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una pasta amb salsa de remolatxa, un hummus de remolatxa amb el seu carpaccio i un pastís de remolatxa.
3 plats amb remolatxa
1. Pasta amb salsa de remolatxa
Ingredients:
- 300 g d’espaguetis
- 1 remolatxa cuita
- 1 ceba sofregida amb 1 gra d’all
- 20 g d’ametlles
- 30 g de formatge parmesà
- 150 g de formatge de cabra
Elaboració:
Triturem la ceba sofregida amb all, remolatxa, ametlles, parmesà, sal i un cullerot d’aigua de cocció de la pasta. Traspassem a la paella i hi afegim els espaguetis acabats de bullir, sacsegem el conjunt i al plat. Acabem amb formatge de cabra esmicolat.
2. Hummus de remolatxa amb el seu carpaccio
Ingredients:
- 2 remolatxes cuites
- 100 g de mató
- Un grapat de pipes de carabassa
Per a l’hummus
- 300 g de cigrons cuits
- 2 remolatxes cuites
- Mig gra d’all
- 1 cullerada de tahina
- El suc de mitja llimona
- Un pessic de comí
- Oli
- Sal
Per l’amanit
- Unes branques de julivert fresc
- Unes branques de porradell fresc
- Unes gotes de suc de llimona
- Oli
- Sal
Elaboració:
Triturem els cigrons amb les 2 remolatxes, suc de llimona, all ratllat, sal, tahina, oli i comí. Si queda molt espès podem posar una mica d’aigua dels cigrons. Reservem. Per altra banda, tallem ben fines les altres 2 remolatxes. Fem l’amanit. Piquem el julivert i el porradell. El barregem amb sal, suc de llimona i oli. Disposem l’hummus a la base d’un plat. Distribuïm el carpaccio de remolatxa. Amanim amb l’oli d’herbes i acabem amb mató i pipes de carabassa.
3. Pastís de remolatxa
Ingredients:
- 2 remolatxes cuites
- 2 ous
- 250 g de sucre
- 100 ml d'oli
- Una culleradeta de canyella
- 320 g de farina
- 15 g de llevat
Per a la glassa:
- 200 g de sucre lustre
- Unes gotes de suc de llimona
- Unes gotes de suc de remolatxa
Elaboració:
Batem els ous amb el sucre fins a blanquejar. Afegim l’oli a raig continuant batent. Triturem la remolatxa i l’afegim a la barreja. Barregem la farina, la canyella i el llevat. Tamisem sobre la barreja anterior i integrem amb cura amb una espàtula. Protegim un motlle de plum-cake amb paper de forn, omplim amb la barreja. Enfornem 50 minuts a 170 °C. Deixem refredar. Fem la glassa. Mullem el sucre lustre amb el suc de llimona i el suc de remolatxa. Pintem per sobre el pastís i deixem refredar.
