La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la remolatxa i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar una pasta amb salsa de remolatxa, un hummus de remolatxa amb el seu carpaccio i un pastís de remolatxa.

3 plats amb remolatxa

1. Pasta amb salsa de remolatxa

Ingredients:

  • 300 g d’espaguetis
  • 1 remolatxa cuita
  • 1 ceba sofregida amb 1 gra d’all
  • 20 g d’ametlles
  • 30 g de formatge parmesà
  • 150 g de formatge de cabra
Pasta amb salsa de remolatxa 3 plats Ada Parellada. / Foto: Raquel Sánchez
Pasta amb salsa de remolatxa. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Triturem la ceba sofregida amb all, remolatxa, ametlles, parmesà, sal i un cullerot d’aigua de cocció de la pasta. Traspassem a la paella i hi afegim els espaguetis acabats de bullir, sacsegem el conjunt i al plat. Acabem amb formatge de cabra esmicolat.

2. Hummus de remolatxa amb el seu carpaccio

Ingredients:

  • 2 remolatxes cuites
  • 100 g de mató
  • Un grapat de pipes de carabassa

Per a l’hummus

  • 300 g de cigrons cuits
  • 2  remolatxes cuites
  • Mig gra d’all
  • 1 cullerada de tahina
  • El suc de mitja llimona
  • Un pessic de comí
  • Oli  
  • Sal

Per l’amanit

  • Unes branques de julivert fresc
  • Unes branques de porradell fresc
  • Unes gotes de suc de llimona
  • Oli
  • Sal
Hummus de remolatxa amb el seu carpaccio 3 plats Ada Parellada. / Foto: Raquel Sánchez
Hummus de remolatxa amb el seu carpaccio. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Triturem els cigrons amb les 2 remolatxes, suc de llimona, all ratllat, sal, tahina, oli i comí. Si queda molt espès podem posar una mica d’aigua dels cigrons. Reservem. Per altra banda, tallem ben fines les altres 2 remolatxes. Fem l’amanit. Piquem el julivert i el porradell. El barregem amb sal, suc de llimona i oli. Disposem l’hummus a la base d’un plat. Distribuïm el carpaccio de remolatxa. Amanim amb l’oli d’herbes i acabem amb mató i pipes de carabassa.

3. Pastís de remolatxa

Ingredients:

  • 2 remolatxes cuites
  • 2 ous
  • 250 g de sucre
  • 100 ml d'oli
  • Una culleradeta de canyella
  • 320 g de farina
  • 15 g de llevat

Per a la glassa:

  • 200 g de sucre lustre
  • Unes gotes de suc de llimona
  • Unes gotes de suc de remolatxa
Pastís de remolatxa 3 plats Ada Parellada. / Foto: Raquel Sánchez
Pastís de remolatxa. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Batem els ous amb el sucre fins a blanquejar. Afegim l’oli a raig continuant batent. Triturem la remolatxa i l’afegim a la barreja. Barregem la farina, la canyella i el llevat. Tamisem sobre la barreja anterior i integrem amb cura amb una espàtula. Protegim un motlle de plum-cake amb paper de forn, omplim amb la barreja. Enfornem 50 minuts a 170 °C. Deixem refredar. Fem la glassa. Mullem el sucre lustre amb el suc de llimona i el suc de remolatxa. Pintem per sobre el pastís i deixem refredar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!