El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Cigrons de Quaresma

Comencem amb uns tradicionals cigrons de Quaresma, també conegut en castellà com garbanzos de vigilia o potaje de vigilia. Aquest potatge tradicionalment s'ha servit els divendres de Quaresma a Espanya. A causa de la prohibició religiosa de menjar carn en aquest període, aquest plat conté com a aportació proteica el bacallà en salaó i els cigrons. Es considera un dels plats més cuinats de la gastronomia de Setmana Santa. Trobaràs algunes versions diferents: amb picada o sense, amb sofregit o sense, amb pinyons i panses o sense, però tots ells comparteixen els cigrons, el bacallà i els espinacs com a ingredients principals, així com la incorporació de l'ou dur per decorar el plat, trinxat o sencer. Som-hi!

😋 Recepta de cigrons de Quaresma
 

Guisat de bacallà amb gambes i patates

Tot i que pot semblar complicat, aquest plat és fàcil, si segueixes les passes encara més. Senzill d'elaborar i un resultat extraordinari que agrada a tota la família. Un plat calent per menjar amb cullera i fantàstic per enllestir la Setmana Santa.

🍴 Recepta de guisat de bacallà amb gambes i patates
 

Menú de diumenge

Bunyols de Quaresma

La temporada de menjar bunyols de Quaresma comença la primera lluna plena de primavera fins a Setmana Santa. A partir d'aquí, ja entra la imaginació de cadascú, es poden farcir de crema, de nata, banyar-los amb xocolata i altres delicioses combinacions de golafre. Però sols, sense res més, és com més bons estan. Sobretot et recomano que els mengis acabats de fer, una mica calentons i tot. Ja saps que, com tot el brioix, d'un dia per un altre s'assequen força, encara que també es poden menjar. Aquesta és la recepta que es fa a moltes pastisseries del nostre país.

😋 Recepta de bunyols de Quaresma

Bunyols de bacallà

Els bunyols de bacallà són un altre d'aquells plats que resulta difícil trobar-los bons. Els bunyols han de quedar boteruts i no extremadament rodonets, com els industrials que venen congelats, i que no tenen gust de res. Prova'ls i en parlem. Clica a la recepta per seguir el pas a pas i donar-li l'última oportunitat a uns bons bunyols per menjar per Setmana Santa.

🍴 Recepta de bunyols de bacallà
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!