Us he comentat mai que sóc un amant del bacallà? El plat d'avui sembla complicat, però si seguiu les passes veureu com no. Fàcil de fer i un resultat extraordinari que agrada a tota la família. Un plat calent per menjar amb cullera.

A cuinar!

Ingredients

1 tros de llom de bacallà dessalat per persona

200 g de gambes pelades

3 patates a rodanxes

1 tomàquet ratllat

1 pebrot verd trinxat

1 ceba trinxada

oli d'oliva

2 grans d'all

1 cullerada de pebre vermell

1/2 copa de vi blanc

2 fulles de llorer

1 litre d'aigua o brou de peix

1 cullerada de farina

julivert

sal

Variants:

Podeu afegir-hi anelles de calamar

Se li pot donar un punt picant afegint-hi mig bitxo a rodanxes

Preparació
1.
guisat bacalla patates gambes pas1

Prepareu els ingredients.

2.
guisat bacalla patates gambes pas2

És important disposar de uns bons lloms de bacallà, nets i correctament dessalats. Si la peça és maca, una ració per persona serà suficient.

3.
guisat bacalla patates gambes pas3

Podeu comprar les gambes i pelar-les o comprar-les ja pelades però de bona qualitat. És millor posar-ne poques de bones que moltes de baixa qualitat.

4.
guisat bacalla patates gambes pas4

Poseu l'aigua o el brou a escalfar en un altre caçó.

5.
guisat bacalla patates gambes pas5

Trinxeu la ceba.

6.
guisat bacalla patates gambes pas6

Trinxeu també el pebrot verd.

7.
guisat bacalla patates gambes pas7

Talleu un parell d'alls a làmines.

8.
guisat bacalla patates gambes pas8

Ratlleu el tomàquet.

9.
guisat bacalla patates gambes pas9

Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar i daureu els alls.

10.
guisat bacalla patates gambes pas10

Immediatament, i abans no es cremin els alls que amargarien el plat, afegiu-hi la ceba i el pebrot. Deixeu-ho sofregir.

11.
guisat bacalla patates gambes pas11
12.
guisat bacalla patates gambes pas12

Quan la ceba i el pebrot siguin cuits, afegiu la patata a la cassola.

13.
guisat bacalla patates gambes pas14

A continuació hi posareu el vi. Mitja copa o mig got com aquest. Si no teniu vi blanc hi podeu posar vermut o vi ranci.

14.
guisat bacalla patates gambes pas15

Cap a dins!

15.
guisat bacalla patates gambes pas16

Ara espereu 5 minuts i deixeu evaporar l'alcohol del vi. Agafeu una cullerada de pebre vermell.

16.
guisat bacalla patates gambes pas17

I barregeu-la amb el tomàquet que heu ratllat.

17.
guisat bacalla patates gambes pas18
18.
guisat bacalla patates gambes pas19

Remeneu-ho bé, que s'impregni tot amb aquesta barreja. I ho saleu una mica. Espereu 5 minuts més.

19.
guisat bacalla patates gambes pas20

Amb tot, el brou o l'aigua ja bullirà.

20.
guisat bacalla patates gambes pas21

Aboqueu el brou a la cassola. Penseu que les ha de cobrir completament. Ha de coure 20 minuts i després hi afegirem el peix.

21.
guisat bacalla patates gambes pas22

Que faci xup-xup a foc mig durant uns 18-20 minuts, fins que la patata sigui pràcticament cuita. De moment no hi poseu més sal. En funció del bacallà al final es pot rectificar.

22.
guisat bacalla patates gambes pas23

Un cop les patates siguin cuites, recupereu el peix.

23.
guisat bacalla patates gambes pas24

Poseu el bacallà dins la cassola, ben repartit.

24.
guisat bacalla patates gambes pas25

I també les gambes.

25.
guisat bacalla patates gambes pas26

Trinxeu una mica de julivert fresc.

26.
guisat bacalla patates gambes pas27

I el tireu per sobre.

27.
guisat bacalla patates gambes pas28

Deixeu coure tot plegat durant 5-7 minuts més. Ho tasteu i rectifiqueu de sal.

28.
guisat bacalla patates gambes pas29

A continuació, poseu la cassola dins el forn en mode grill (només la part superior) i ho deixeu torrar 5 minuts.

29.
guisat bacalla patates gambes pas30

I ara ja teniu el plat per servir. Us recomano el deixeu reposar 10 minuts.

30.
guisat bacalla patates gambes pas31

I ja podeu emplatar.

31.
guisat bacalla patates gambes pas32

Bon profit!