El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Coca de trempó

Una recepta mallorquina per donar el tret de sortida al dissabte. El trempó és una amanida típica de Mallorca feta amb una barreja de ceba, pebrot verd i tomàquet (tomàtiga), tot ben picat en trossos petits i amanit amb oli i sal. Per tant, és una amanida que es menja en plat. El seu nom ve de la paraula 'trempar', que en mallorquí significa 'amanir'.

😋 Recepta de coca de trempó
 

Xai al forn amb mistela

El segon plat per acompanyar la coca pot ser un fantàstic xai al forn amb mistela. Una recepta que es fa pràcticament sola. Un cop preparats i col·locats els ingredients a la safata del forn, només hauràs de vigilar la cocció: al forn una hora i mitja a uns 120 graus. Després, entre 45 i 60 minuts més a 190-200 graus per acabar de fer-ho i torrar-ho tot. I com no, anar regant la carn amb el suquet. Per tant, cap misteri. El resultat és espectacular. Som-hi!

🍴 Recepta de xai al forn amb mistela
 

Menú de diumenge

Patates farcides

Hi ha tantes maneres de fer unes patates farcides com famílies. Tot i tractar-se d'un plat que de vegades es presenta amb suc, en aquest cas no parlem de cap guisat i, per tant, aquestes patates queden una mica eixutes. Això sí, sempre es poden acompanyar de salsa maionesa, salsa brava o la salsa que més us convingui. Que vagi de gust.

😋 Recepta de patates farcides
 

Peus de porc amb prunes

Els peus de porc són un menjar típicament català. De peus de porc n'hi ha tot l'any, només faltaria. Sempre recomanem comprar els peus crus i bullir-los a casa, ja que els que ja venen bullits tenen gustos una mica peculiars i mai se sap com han estat bullits. A més a més, per aquesta recepta et farà falta tenir una mica de caldo de bullir els peus. Dues hores en olla tradicional o uns quaranta minuts en olla exprés.

🍴 Recepta de peus de porc amb prunes
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!