Avui una recepta mallorquina. El "trempó" és una amanida típica de Mallorca feta amb una barreja de ceba, pebrot verd i tomàquet (tomàtiga), tot ben picadet en trossos petits i amanit amb oli i sal. Per tant, és una amanida que es menja en plat. Sobretot a l'estiu. El seu nom ve de la paraula "trempar" que en mallorquí significa amanir.

Ingredients

250-300gr. massa de pa o pizza

2 pebrots verds

2 tomàquets madurs (tomàtiga)

1 ceba grossa

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi ha qui posa pebrot vermell

- S'hi pot afegir una mica de pebre negre a l'amanit

- Opcionalment s'hi posat afegir un raig de vinagre

- La ceba es pot posar una estona en remull amb aigua i vinagre

- S'hi poden posar trossos de tonyina, ou dur, olives...

- Si voleu, podeu picar la verdura encara més petita

Preparació
1.
coca trempo pas1

He començat per fer la massa de pa, que és la mateixa base que per pizza.

2.
coca trempo pas2

Per a poder pastar-ho amb màquina s'ha de fer un mínim de farina, així que he fet la coca i unes pizzes alhora. Però si voleu podeu fer la massa a mà.

3.
coca trempo pas3

La toquem per veure com està d'humitat. Amb uns 20 minutets d'amassat és suficient.

4.
coca trempo pas5

Tot i així, a mi m'agrada treballar les masses una estona a mà.

5.
coca trempo pas6

Fem una bola, donant una certa pressió amb el palmell de la mà...

6.
coca trempo pas7

... i deixarem llevar la massa tapada amb un drap humit... almenys, una horeta.

7.
coca trempo pas8

Mentre, us podeu dedicar a preparar el trempó.

8.
coca trempo pas9

Talleu el tomàquet a daus petits...

9.
coca trempo pas10

... la ceba també...

10.
coca trempo pas11

... i el pebrot igual, dauets de la mateixa mida...

11.
coca trempo pas12

... i tireu un bon raig d'oli d'oliva...

12.
coca trempo pas13

... sal... i si voleu un polsim de pebre...

13.
coca trempo pas14

Ara ho barregem tot plegat i ho deixem reposar una estona.

14.
coca trempo pas15

La massa, com podeu comprovar, ha llevat gairebé el triple del seu tamany inicial. La treballem una mica més i l'abaixem.

15.
coca trempo pas16

Farem un pesat d'uns 250-300gr. per fer aquesta coca, tot i que es pot fer encara més prima. Amb això farem una coca per unes 4 o 6 persones.

16.
coca trempo pas17

Estireu la massa amb un corró.

17.
coca trempo pas18

I ara, amb l'ajuda del corró, hi despleguem la nostra massa estirada...

18.
coca trempo pas19

... la distribuim bé.

19.
coca trempo pas20

Agafem el trempó...

20.
21.
coca trempo pas22

Ha de quedar totalment coberta de trempó, que no en falti.

22.
coca trempo pas23

Finalment tireu un nou raig d'oli... i si voleu més pebre.

23.
coca trempo pas24

Ja la tenim apunt per enfornar.

24.
coca trempo pas25

La posarem a uns 180 graus durant uns 25-30 minuts....

25.
coca trempo pas26

... fins que quedi torradeta.

26.
coca trempo pas27

I ja la podeu servir immediatament, ben calentona. Talleu-la a porcions quadrades individuals.

27.
coca trempo pas28

Bon Profit!