Hola, gourmeters! Sembla que hem de consumir més xai, i la recepta d'avui es fa pràcticament sola. Un cop preparats i col·locats els ingredients a la safata del forn, només hauràs de vigilar la cocció: al forn una hora i mitja a uns 120 graus. Després, entre 45-60 minuts més a 190-200 graus per acabar de fer-ho i torrar-ho tot. I com no, anar regant la carn amb el suquet. Per tant, cap misteri. El resultat és espectacular. Som-hi!

Ingredients

1 cuixa de xai tallada en 3 o 4 trossos

4 patates mitjanes

200g de llard

2 fulles de llorer

1 copa de mistela

1/3 copa de brandi

1/2 copa d'aigua

oli d'oliva verge extra

1 cabeza d'alls

fulles de romaní fresc

pebre negre (en gra)

sal

Variants:

- Pots acompanyar la carn amb verduretes o bolets 

- Es pot fer amb altres carns

Preparació
1.
IMG 4774

Prepareu els ingredients.

2.
IMG 4778

Desfeu el llard al microones.

3.
IMG 4782

Arranqueu les fulles d'un parell de branques de romaní fresc i les barregeu amb el llard.

4.
IMG 4790

Peleu la cabeça d'alls i feu un tall a cada gra, sense partir-lo. Esmicoleu també les fulles de llorer.

5.
IMG 4797

Saleu i empebreu la carn. Col·loqueu-la en una safata de forn, a sobre d'unes branques de romaní.

6.
IMG 4807

Ara, tireu el llard sobre la carn.

7.
IMG 4823

Col·loqueu un all a sobre de cada tros de carn, una mica de llorer i un raig d'oli d'oliva.

8.
IMG 4819

Com podeu veure, jo he fet dues cuixes (per a 8-10 persones).

9.
IMG 4824

Ara haureu d'incorporar també la mistela. Si no en teniu, podeu utilitzar moscatell o qualsevol vi dolç. La idea es donar a la carn un record dolç del vi, però no quedarà pas dolça, no patiu.

10.
IMG 4829

Cap a dins.

11.
IMG 4832

Afegiu-hi també una mica de brandi. L'aroma que hi deixarà és molt interessant.

12.
IMG 4834

Cap a dins.

13.
IMG 4835

I finalment mig got d'aigua. Aquestes quantitats de líquid son per cada safata, és a dir, per cada cuixa de xai.

14.
IMG 4836

Al forn, a 120 graus durant una hora i mitja. De tant en tant li doneu la volta i ho regueu amb el suc.

15.
IMG 4915

En paral·lel, i si us ve de gust, prepareu unes patates per acompanyar la carn. 

16.
IMG 4918

Passats els 90 minuts de cocció, ja hi podeu afegir les patates i apujar la temperatura del forn fins els 190 graus.  

17.
IMG 4929

Als 30 minuts notareu que comença a agafar bon color.

18.
IMG 4933

Repetiu el procés: donar la volta a la carn i regar-ho amb el suc. 

19.
IMG 4935

Així fins que quedi ben feta la carn i les patates. Podeu deixar reposar la safata al forn durant un parell d'hores (amb el forn apagat). Podeu cuinar aquest plat el dia anterior també.

20.
IMG 4952

Finalment, serviu-lo ben calent amb suquet per sobre i unes escates de sal. Bon profit!