Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Cim i tomba

Molt bon plat de peix que s'acostuma a pagar massa car. Aquest plat deu el seu nom a la manera de coure'l. Es va tombant de sota a sobre i viceversa, antigament, amb dues cassoles de la mateixa mida. En el fons, no deixa de ser peix amb patata i allioli, així de senzill. És un plat tradicional i mariner de Tossa de Mar: els pescadors, quan sortien a la mar, amb el peix pescat durant la jornada, feien aquest guisat a la mateixa embarcació.

1️⃣ Recepta de cim i tomba
 

Dimarts: Suquet de peix i marisc

Un dels plats més mítics de la cuina marinera és el suquet de peix. Un plat de cullera reconfortant i que té l'avantatge de ser molt versàtil. No necessites un peix en concret per a fer-lo perquè pots adaptar-te al que tinguis per casa. Un plat ple de talls de peix i marisc que és divertidíssim i deliciós de menjar. L'elaboració és tradicional, tradicional, amb el seu xup-xup i la seva picada de rigor.

2️⃣ Recepta de suquet de peix i marisc
 

Dimecres: Musclos en escabetx

El musclo de casa nostra, molt apreciat en cuina, és un mol·lusc que es beneficia de la depuració i riquesa biològica de les aigües del Delta. Els musclos originaris del Delta de l'Ebre són els de l'espècie Mitylus galloprovincialis, la més adaptada a les aigües del Mediterrani. Arriben a la seva mida òptima cap al juny o juliol. Destaquen per l'exquisidesa de la seva carn, de consistència dura. La seva zona de cria se centra a la badia del Fangar, a l'Ampolla, i al port natural dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita.

3️⃣ Recepta de musclos en escabetx
 

Dijous: Orada al forn amb patates

Un plat fàcil de fer i amb el que sempre quedes bé. Les orades, si són salvatges, són més bones i més gustoses. Però el més important de tot és la cocció, no les has de fer més de 10-15 minuts. Per tant, el llit de patates amb ceba i tomàquet l'haurem de preparar prèviament. Un plat de festa maco que entra pels ulls i un plat molt bo que no requereix massa experiència en cuina.

4️⃣ Recepta d'orada al forn amb patates
 

Divendres: Turbot al forn amb salsa balandra

Un cop feta la salsa, aquest plat es prepara en molt poc temps. El turbot és un peix de carn blanca i dura, molt adient per a salses d'aquest tipus. Un peix que pot viure fins a 17 anys els mascles i 27 les femelles. Es pot fer de moltes maneres, però amb aquesta recepta es cou directament al forn.

5️⃣ Recepta de turbot al forn amb salsa balandra
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!