Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Mandonguilles amb sípia i pèsols

Comencem la setmana amb força i sabor. Les mandonguilles amb sípia i pèsols són un plat emblemàtic de mar i muntanya, que combina la tendresa de la carn i la textura marina de la sípia amb l’aroma fresca dels pèsols. Ideal per endur-te en la carmanyola i que guanyi en sabor amb el pas del temps. És u d'aquells plats perfectes per fer el dia abans i gaudir-lo, amb gana, l'endemà al migdia. Una recepta tradicional i reconfortant.

1️⃣ Recepta de mandonguilles amb sípia i pèsols
 

Dimarts: Esqueixada de bacallà

Dimarts portarem a taula una proposta fresca: esqueixada de bacallà. Perfecte per dies calorosos o per variar del guisat clàssic, és una amanida que juga amb el contrast entre el bacallà salat, la tomata madura i la ceba tendra. Un plat tradicional i reconfortant amb un punt lleuger i fresc molt divertit.

2️⃣ Recepta d'esqueixada de bacallà
 

Dimecres: Fricandó amb moixernons

A mig camí de la setmana, toca un plat de “xup-xup”: fricandó amb moixernons. És un guisat robust, elegant i moderadament senzill de preparar. Els bolets aporten una profunditat aromàtica que transforma la carn en un somni gustatiu. Uns bolets que pots collir al bosc si saps on trobar-ne, o que pots comprar a la teva botiga de confiança, ara que comença la tardor.

3️⃣ Recepta de fricandó amb moixernons
 

Dijous: Pollastre amb escamarlans

El dijous es pot convertir en un dia especial amb el plat que fusiona pollastre amb escamarlans. Una combinació sofisticada entre la suavitat del pollastre i l’elegància del marisc. És una aposta ideal quan vols sortir de la rutina sense complicar-te massa. Un clàssic de clàssics, de nou amb mar i muntanya, que no pot faltar en un bon menú de la setmana de tant en tant.

4️⃣ Recepta de pollastre amb escamarlans
 

Divendres: Crema catalana

Per tancar la setmana amb nota dolça, toca una bona crema catalana. És un clàssic indiscutible: textura cremosa, aroma de canyella i pell de llimona i una capa cremosa corbada amb sucre cremat. Unes postres que acompanya tan bé un plat lleuger com un dinar més complet. Si te l'endús a l'oficina, però, t'hauràs d'assegurar que la pots guardar en una nevera perquè no es faci malbé durant el dia. 

5️⃣ Recepta de crema catalana