Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Crestes de poma, gorgonzola i nous

Comencem la setmana amb un plat atractiu de tàper. Pelem i tallem la poma a daus petits. Les ruixem amb un raig de llimona. Ho posem un parell de minuts al microones. Reservem la poma cuita. Piquem unes nous, les barregem amb la poma. També hi afegim unes fulles de farigola fresca. Afegim el formatge gorgonzola tallat de qualsevol manera. Barregem. Farcim les oblees amb la barreja i les tanquem amb l’ajuda d’una forquilla fent una mitja lluna. Marquem la tanca amb les forques de la forquilla. Batem l’ou per pintar les oblees amb un pinzell. Les enfornem a 160 graus durant entre 10-15 minuts. Retirem i servim.

🍏 Recepta de crestes de poma, gorgonzola i nous
 

Dimarts: Nyoquis amb salsa cremosa de tomàquet

200 g de nyoquis, oli d’oliva, 2 grans d’all, 200 g de tomàquets cherry, 150 ml de nata líquida, 1 burrata, un grapat de tàperes, un grapat d’olives negres bones, alfàbrega, sal i pebre. Aquest és el llistat que has de comprar per la recepta de dimarts. Un plat boníssim!

🍝 Recepta de nyoquis amb salsa cremosa de tomàquet
 

Dimecres: Rotllet de pollastre amb hummus d'espinacs

Un rotllet de pollastre amb hummus d'espinacs és el plat perfecte per a dimecres. Triturem tots els ingredients de l’hummus fins que ens quedi una crema fina. Farcim els pits de pollastre amb l’hummus, enrotllem i posem una safata de forn. Cobrim amb mozzarella i enfornem 20 minuts a 180 graus. Bon profit!

🍗 Recepta de rotllet de pollastre amb hummus d'espinacs
 

Dijous: Llenties guisades a la clàssica amb cruixent de sobrassada

Dijous de llenties guisades amb sobrassada. Els ingredients necessaris: 300 g de llenties, una ceba, 4 grans d’alls, 2 pastanagues, 300 g de carabassa, 300 g de xoriç picant, uns fils de safrà, una punta de comí, una patata pelada, sal i pebre. Per al cruixent de sobrassada: 100 g de pa ratlla, 100 g de formatge parmesà, 100 g de sobrassada i un ou.

🍛 Recepta de llenties guisades a la clàssica amb cruixent de sobrassada
 

Divendres: Pollastre amb poma i salsa de mostassa

I acabem la setmana tal com la vam començar: la poma com a element sorpresa. Tallem el pit de pollastre a tires i salpebrem. En una paella amb oli daurem les tires de pollastre i hi afegim un raig de conyac per desglaçar. Un cop enrossit, el reservem. Filetegem la ceba i l’afegim a la mateixa paella. Coem a foc lent fins a caramel·litzar. Afegim la poma pelada i tallada a daus i afegim un raig de vi blanc. Deixem que evapori. Afegim 50 g de mantega i una cullerada sopera de mostassa antiga. Barregem. Ara només cal afegir el got de nata líquida i deixem reduir. Afegim sal i pebre. Deixem que cogui uns 3-4 minuts i servim. Acabem amb julivert fresc.

🍗 Recepta de pollastre amb poma i salsa de mostassa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!