La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els espinacs i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar uns canelons d’espinacs a la catalana, uns rotllets de pollastre amb hummus d’espinacs i uns rotllets cruixents d'espinacs.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 receptes amb espinacs

1. Canelons d’espinacs a la catalana

Ingredients:

Per a les creps:

  • 150 g de farina
  • 150 ml de llet
  • 100 ml d’aigua que treuen els espinacs
  • 2 ous
  • 50 g d’espinacs congelats
  • Sal 

Per al farcit:

  • 500 g d’espinacs congelats ben escorreguts
  • 2 cebes tendres
  • 1 gra d’all
  • 50 g de panses remullades en vi ranci
  • 20 g de pinyons
  • 150 g de mató 

Per a la beixamel:

  • 40 g de farina
  • 500 g d’aigua que hagin tret els espinacs (o, també, llet) 
  • 60 g de mantega
  • Sal i pebre
  • 200 g d’emmental ratllat
Canelons d'espinacs a la catalana / Foto: Raquel Sánchez
Canelons d'espinacs a la catalana / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Deixem descongelar els espinacs sobre un colador perquè vagi perdent l’aigua, que l’aprofitarem per a la beixamel i per a les creps. Triturem els ingredients de les creps fins a aconseguir una pasta llisa. En una paella antiadherent amb una mica de mantega fosa, fem coure la crep, per una banda. Quan faci blup-blup, donem la volta i fem que cogui de l’altra banda. Reservem. Fem la beixamel. En una cassola posem la mantega i quan fongui, afegim la farina. Fem coure uns minuts i hi posem l’aigua que han tret els espinacs. Anem remenant fins que prengui textura de beixamel. Reservem. Sofregim les cebes picades a foc lent fins que cedeixin. Hi afegim l’all picat i deixem coure un parell de minuts, a foc lent. Ara hi posem els espinacs i fem coure uns tres minuts. Serà el moment de posar-hi, fora del foc, les panses, els pinyons i el mató. Barregem bé i farcim les creps amb aquesta barreja en forma de caneló. En una safata que pugui anar al forn hi posem un parell de cullerades de beixamel d’espinacs. Alineem els canelons de creps. Cobrim amb la beixamel i acabem amb força formatge emmental ratllat.

2. Rotllet de pollastre amb hummus d’espinacs

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre filetejats
  • 350 g de formatge mozzarella ratllat
  • Sal i pebre

Per a l’hummus:

  • 400 g de cigrons
  • 50 g d’espinacs frescos
  • El suc de mitja llimona 
  • Mig gra d’all
  • 70 g d’oli d’oliva
  • 50 g de tahina
  • Sal i pebre
Rotllet de pollastre amb hummus d'espinacs / Foto: Raquel Sánchez
Rotllet de pollastre amb hummus d'espinacs / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Triturem tots els ingredients de l’hummus fins que ens quedi una crema fina. Farcim els pits de pollastre amb l’hummus, enrotllem i posem una safata de forn. Cobrim amb mozzarella i enfornem 20 minuts a 180 graus.

3. Rotllet cruixent d'espinacs

Ingredients:

  • 4 làmines de pasta fil·lo
  • 115 g de formatge d’untar 
  • 500 g d’espinacs congelats
  • 50 g de formatge mozzarella ratllada
  • 125 g de formatge de cabra
  • 20 g de pinyons
  • 40 g de panses
  • Mantega
Cruixents d'espinacs / Foto: Raquel Sánchez
Rotllet cruixent d'espinacs / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Posem les panses a remullar. Premem bé els espinacs per treure’n tota l’aigua de manera que ens quedin ben secs. Els barregem amb el formatge d’untar, la mozzarella ratllada i el formatge de cabra esmicolat i sense crosta. Afegim els pinyons i les panses. Superposem dues fulles de pasta fil·lo i les pintem amb mantega fosa. Ara hi posem dues capes més i tornem a pintar amb mantega fosa. Omplim amb la barreja d’espinacs i formatge. Enrotllem i tallem a petits bocins. Posem sobre una safata de forn protegida amb paper o dins uns motlles de magdalenes per evitar que s’escampi el farcit i enfornem a 180 graus durant 20 minuts.

Si no en tens prou i ets un fanàtic de les receptes dels espinacs o, en general, de les verdures, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!