Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Guisat de pebrots verds farcits de carn

És una recepta tradicional familiar que es feia sovint abans. Amb un sabor del tot casolà, d'aquells que recordes de la teva infància. Hi ha infinitat de maneres de farcir uns pebrots. Com sempre, la qualitat dels ingredients serà bàsica. Compra pebrots i carn ecològica, de confiança. La carn picada és un dels productes que més cura mereix a l'hora de comprar. La carn s'ha de picar al moment i ha de ser consumida amb celeritat. Pensa que la carn que passa per un trinxat de metall s'oxida més ràpidament i és molt més propensa a acollir tota mena de bacteris. Per tant, a la carn picada envasada no li queda més remei que contenir conservants i d'altres additius que evitin la proliferació d'aquests bacteris. Els pebrots verds que no estiguin massa recaragolats, que siguin uniformes i rectes, per poder-los farcir millor.

🍴 Recepta de guisat de pebrots verds farcits de carn
 

Dimarts: Llom amb llet

Sorprèn molt la textura tan melosa que la cocció amb llet provoca en la carn. Un plat extraordinàriament senzill de cuinar i molt recomanable. Fins i tot, si trobes la guarnició oportuna, pots oferir-lo com un gran plat de Nadal o d'estiu.

🥩 Recepta de llom amb llet
 

Dimecres: Patates bullides amb allioli i llomillo fregit

No és un plat de cuina tradicional. Tampoc és un plat de cuina d'autor. Vaja, que no és plat de bandera, cert. Un plat molt significatiu per a altres cases, i representatiu de la tradició familiar. Per gaudir correctament d'aquest plat, has de fer l'allioli a mà. De fet, és com s'ha de fer, amb la mà de morter i a poc a poc i bona lletra. L'allioli és la gràcia d'aquest plat. Si el fas amb batedora no quedarà igual. La resta és bufar i fer ampolles. Bon profit!

🥔 Recepta de patates bullides amb allioli i llomillo fregit
 

Dijous: Peus de porc amb gambes

Dijous de peus de porc. Un producte que permet moltes elaboracions, combinacions diverses i, al cap i a la fi, totes elles interessants. En aquesta ocasió, uns peus de porc amb gambes per agafar ànims per anar acabant la setmana.

🦐 Recepta de peus de porc amb gambes
 

Divendres: Estofat de pop amb patates

Aquest és un plat d'aquells que fa il·lusió fer-lo i també menjar-lo, i és que quan parlem de pop a molts se'ns il·luminen els ulls. Per cert, el pots fer una mica picant afegint-hi una mica de tabasco.

🐙 Recepta d'estofat de pop amb patates
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!