Què us podria dir d'aquest plat... Que no és un plat de cuina tradicional. Tampoc és un plat de cuina d'autor. Vaja que no és plat de bandera, cert. Però a casa nostra... tota la vida ha estat un plat molt significatiu i representatiu de la nostra tradició familiar.

Per a gaudir correctament d'aquest plat, heu de fer l'allioli a mà... vaja, com s'ha de fer, amb la mà de morter i poc a poc i bona lletra. L'allioli és la gràcia d'aquest plat... si el feu amb batedora no us quedarà igual. La resta... bufar i fer ampolles.

Ingredients

3 o 4 patates vermelles (per bullir)  

12 talls de llomillo  

allioli fet a mà  

oli d'oliva

3 alls

sal

  

Variants:

- Podeu utilitzar llonzes de porc en comptes de llom

- Podeu utilitzar llom adobat

- L'all laminat és opcional

Preparació
1.
patates bullides allioli llomillo fregit pas1

Preparem els ingredients.

2.
patates bullides allioli llomillo fregit pas2

Llomillo de porc... tallat al vostre gust. A mi m'agrada primet. Pot ser llom ibèric si voleu.

3.
patates bullides allioli llomillo fregit pas3

Les patates que siguin vermelles... i si pot ser... ecològiques. Jo les compro per la zona, als horts que tinc aprop de casa.

4.
patates bullides allioli llomillo fregit pas5

No m'en puc estar de sucar-hi pa.

5.
patates bullides allioli llomillo fregit pas6

Posem a bullir abundant aigua amb un polsim de sal i pelem les patates.

6.
patates bullides allioli llomillo fregit pas7

Talleu-les a trossos una mica grans.

7.
patates bullides allioli llomillo fregit pas8

Poseu-les a bullir fins que estiguin cuites, uns 20-25 minuts.

8.
patates bullides allioli llomillo fregit pas9

Mentre, escalfem una mica d'oli en una paella i enrossim l'all tallat a làmines.

9.
patates bullides allioli llomillo fregit pas10

Quan sigui daurat el reservarem.

10.
patates bullides allioli llomillo fregit pas11

En el mateix oli, fregim el llom de porc ja salat.

11.
patates bullides allioli llomillo fregit pas13
12.
patates bullides allioli llomillo fregit pas14

Heu de fer coincidir la cocció de les patates amb el llom, per servir-ho tot calent.

13.
patates bullides allioli llomillo fregit pas15

Emplatem les patates.

14.
patates bullides allioli llomillo fregit pas16

En teoria s'hauria de servir així i el llom apart.

15.
patates bullides allioli llomillo fregit pas17

D'aquesta manera, cadascú es posa la quantitat d'allioli que vol

16.
patates bullides allioli llomillo fregit pas18

Agafem una bona cullerada...

17.
patates bullides allioli llomillo fregit pas19

... i la posem per sobre.

18.
patates bullides allioli llomillo fregit pas20

 I ara s'han d'aixafar bé les patates, juntament amb l'allioli

19.
patates bullides allioli llomillo fregit pas21

Si cal poseu-hi més... busqueu el vostre punt.

20.
patates bullides allioli llomillo fregit pas22

Amb les patates fetes gairebé puré...

21.
patates bullides allioli llomillo fregit pas23

... ja podem servir la carn per sobre.

22.
patates bullides allioli llomillo fregit pas24

Tsch... eps!... l'oli de fregir el llom s'ha d'aprofitar, eh?... però no us passeu... que no quedi oliós.

23.
patates bullides allioli llomillo fregit pas25

Quina flaire.

24.
patates bullides allioli llomillo fregit pas26

Per últim, i opcional, tireu unes làmines d'all per sobre.

25.
patates bullides allioli llomillo fregit pas27

Una mica més d'allioli... i a dinar.

26.
patates bullides allioli llomillo fregit pas28

Ummmm... quin plaer.

27.
patates bullides allioli llomillo fregit pas29

Barregeu una mica de tot.

28.
patates bullides allioli llomillo fregit pas30

A mi m'agrada afegir una última capa superior d'allioli per sobre de les patates. A que us han vingut ganes de dinar ara?

29.
patates bullides allioli llomillo fregit pas31

Bon Profit!