Aquest és un plat d'aquells que fa il·lusió fer-lo i també menjar-lo, i és que quan parlem de pop a molts se'ns il·luminen els ulls. Per cert, el podeu fer una mica picant afegint-hi una mica de tabasco.

Ingredients

1 pop de 2 kg

el brou de coure el pop

1 got de vi blanc

4 o 5 patates

2 tomàquets madurs

2 cebes trinxades

1 cullerada de pols de carn de nyora

unes fulles de llorer

una mica de pebre negre

5 dents d'all

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi podeu posar una mica de tabasc

- Podeu escalfar una nyora i utilitzar la seva polpa

Preparació
1.
estofat pop patates pas1

Primer de tot haurem de coure el pop, que haurem congelat prèviament.

2.
estofat pop patates pas2

Us aconsello, i molt, llegir el consell la cocció del pop.

3.
estofat pop patates pas3

Un cop cuit el deixarem refredar una mica i...

4.
estofat pop patates pas4

Tallarem els vuit tentacles (potes) que té el pop.

5.
estofat pop patates pas5

El reservarem.

6.
estofat pop patates pas6

Recordeu de reservar també el caldo de la cocció del pop, imprescindible per fer aquest guisadet.

7.
estofat pop patates pas7

Preparem la resta d'ingredients.

8.
estofat pop patates pas8

Com us avançava, jo he utilitzat carn de nyora seca i trinxada però podeu fer servir la polpa d'una nyora, com s'ha fet sempre.

 

9.
estofat pop patates pas9

Anem a per les patates. Podeu fer servir patata vermella o blanca.

10.
estofat pop patates pas10

Comencem a cuinar. Tallem uns alls a làmines i...

11.
estofat pop patates pas11

Els fregim una estona amb una mica d'oli d'oliva.

12.
estofat pop patates pas12

Quan comencin a agafar color...

13.
estofat pop patates pas13

Afegirem a la cassola la ceba que haurem trinxat. No importa massa la mida del tall.

14.
estofat pop patates pas14

Ho remenem i hi incorporem la cullerada de carn de nyora.

 

15.
estofat pop patates pas15

També hi afegirem els tomàquets a trossos i sense pell.

16.
estofat pop patates pas16

Una mica de pebre negre i...

17.
estofat pop patates pas17

Deixem que tot plegat quedi ben ros.

18.
estofat pop patates pas18

Poseu-hi també un parell de fulles de llorer.

19.
estofat pop patates pas19

Mentre es fa el sofregit, anirem tallant les potes del pop.

20.
estofat pop patates pas20

Que siguin trossos més aviat macos, no llesques.

21.
estofat pop patates pas21

A continuació, esberlarem les patates.

22.
estofat pop patates pas22

Un cop tinguem les verdures ben cuites, uns 10-15 minuts, afegirem les patates a la cassola.

23.
estofat pop patates pas23

Ho remenarem tot plegat i deixarem que es barregin els gustos durant uns 5 minuts més.

24.
estofat pop patates pas24

Seguidament, hi posarem el vi.

25.
estofat pop patates pas25

Podeu fer servir qualsevol vi blanc o cava.

26.
estofat pop patates pas26

Ho tapem i deixarem que s'evapori l'alcohol del vi, tot remenant de tant en tant.

27.
estofat pop patates pas27

Passats uns 10 minuts aproximadament, ja hi podrem incorporar el brou.

28.
estofat pop patates pas28

El brou és el caldo que ens ha quedat de la cocció del pop. Jo n'he posat un parell de litres aproximadament. Heu de calcular que cobreixi totalment les patates i el pop (un cop posat), a més de l'evaporació natural que comportarà una cocció de 25 minuts.

29.
estofat pop patates pas29

Per tant, ho salem una mica i...

30.
estofat pop patates pas30

ho deixarem estofar uns 20-25 minuts a foc mitjà-baix.

31.
estofat pop patates pas31

Controleu que no falti mai brou. Afegiu-ne de bullent si cal.

32.
estofat pop patates pas32

Quan hagin passat els 25 minuts i la patata ja sigui pràcticament cuita, hi incorporarem el pop.

33.
estofat pop patates pas33

Ho remenarem tot plegat i ho deixarem coure 5 minuts més.

34.
estofat pop patates pas34

Com us comentava, ara seria el moment de posar una mica de tabasc si voleu fer el plat picant, que li va molt bé.

35.
estofat pop patates pas35

Un cop cuit, rectifiqueu de sal i deixeu reposar el plat una estona. Millor si són unes hores.

36.
estofat pop patates pas36

Serviu-lo ben calent.

37.
estofat pop patates pas37

Acompanyeu el plat d'un gran vi, que s'ho mereix.

38.
estofat pop patates pas38

Bon profit!