Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana: arròs, llenguado i més

Dilluns: Arròs amb conill i pollastre

Bo i un econòmic arròs (que no paella) que podeu fer per a qualsevol trobada amb amics o família. Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne. En aquest cas, fem servir brou de l'escudella, però pots fer servir brou normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament. El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses. Començaràs la setmana amb un plat fabulós!

Recepta d'arròs amb conill i pollastre
 

Dimarts: amanida verda de salmó i fruits secs

Almenys un cop o dos a la setmana hauríem de dinar amanida. N'hi ha de tots els colors i el més divertit és que pots jugar amb ella i posar-hi mil i un complements diferents. Cadascú se les fa i se les inventa al seu gust i amb dependència del que tinguem a la nevera. I això està molt bé, perquè dona pas a la creativitat personal i fa que la cuina sigui més divertida. Aquesta és una amanida d'aquelles més atractives. Es fa en 5 minuts i t'aportarà un bon equilibri vital: t'hidratarà, netejarà el cor, té poques calories, evitaràs el restrenyiment i a més a més, et farà sentir bé. D'aquells plats que et menges a gust tant per dinar com per sopar. I recorda que hem d'acostumar als nens petits (i també als adults) a menjar tota mena d'amanides per raons òbvies.

Recepta d'amanida verda de salmó i fruits secs
 

Dimecres: canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla

Ja ens trobem a dimecres i és meitat de setmana! El salmó fumat és un gran recurs que tenim els que ens agrada la cuina. Hi ha infinitat de formes de preparar-lo, com infinitat de receptes que incorporen aquest extraordinari producte. En aquest cas, es tracta d'uns senzills canelons de salmó que combinarem amb formatge brie i codonyat, buscant una barreja dolç-salat molt interessant. El cibulet aportarà el toc cruixent i potent de sabor i l'oli de vainilla, els matisos en boca. Com a resultat, un plat excel·lent que repetiràs sovint. Fes-los i en parlem!

Recepta de canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla
 

Dijous: llenguado amb crema d'espàrrecs

I passem del salmó fumat al llenguado. Per al tàper de dijous, un sensacional llenguado amb crema d'espàrrecs. Veuràs com amb poca feina, muntarem un plat realment magnífic, d'aquells que en un bon restaurant et claven 30 euros. Utilitzarem una crema d'espàrrecs com a base per a servir un llenguado a la planxa acompanyat d'uns escamarlans diminuts que pots trobar al mercat del teu poble o ciutat. Bon profit! 

Recepta de llenguado amb crema d'espàrrecs
 

Divendres: crestes de gula, gamba i xampinyons

I, finalment, per acabar la setmana de tàpers una recepta que pot funcionar d'aperitiu també i es pot menjar fred, tebi o calent. És una d'aquelles receptes de cuina d'aprofitament que et permeten enllestir els sobrants que trobes dins la nevera. Ja saps que les crestes (o empanades) es poden fer de mil maneres i el farciment seleccionat no et deixarà indiferents. La barreja de gules a l'allet, gambes, xampinyons amb el sofregit de ceba i tomàquet, els donaran a aquestes crestes una singularitat especial que farà que tothom les vulgui tastar.

Recepta de crestes de gula, gamba i xampinyons