El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per fer lloc abans de Nadal

Per a aquest cap de setmana, les propostes són saludables i senzilles, una mescla de plats més lleugers i d'altres més contundents per començar a fer lloc abans de les festes de Nadal. Prepara els estris, esmola els ganivets i posa't mans a l'obra amb aquestes receptes per llepar-se'n els dits!

Menú núm. 1: amanida de fruita i arròs amb espinacs 

Amanida de tomàquet, kiwi i formatge fresc amb vinagreta de mostassa

Arranquem el cap de setmana fent bondat. De primer, una bona amanida amb tomata, kiwi i formatge fresc. Per amanir-ho, a banda d'un bon raig d'oli d'oliva verge extra (comprat aquí, i de proximitat, sempre és més bo) hi hauràs d'afegir una vinagreta de mostassa. Un ingredient que pot semblar secundari, però que li dona molta empenta a l'amanida. El tomàquet li donarà un punt fresc, el kiwi un punt a mig camí entre el dolç i l'àcid - en funció del punt de maduració de la peça que escullis - i el formatge hi aportarà la cremositat necessària per fer d'aquesta amanida un primer plat genial. 

😋 Recepta d'amanida de tomàquet, kiwi i formatge fresc amb vinagreta de mostassa
 

Arròs amb abadejo i espinacs

Després d'un primer relativament lleuger, toca satisfer la panxa amb un segon a l'alçada. L'arròs amb abadejo i espinacs és una combinació amb el millor de 3 mons: l'arròs de la terra, l'abadejo del mar i els espinacs de l'horta. Com sempre, et recomanem que escullis ingredients locals, frescos i de proximitat. El mercat és el santuari de la qualitat, i allí hi trobaràs els millors ingredients per a fer aquesta recepta. Una preparació que no et portarà més d'una hora i que, a més, et pots endur a la feina si te'n sobra i la guardes a la nevera.

🍴 Recepta d'arròs amb abadejo i espinacs
 

Menú núm. 2: olla barrejada i un xarrup 

Olla barrejada

Sí, sabem que per Nadal et faràs un fart de menjar sopa de galets. Però l'olla barrejada, a part de ser excel·lent per entrar en calor durant aquests dies de fred, no és el mateix que la recepta nadalenca dels galets. Aquesta olla barrejada és una versió gironina de l'escudella clàssica catalana, que es caracteritza per incorporar talls de botifarra (o llonganissa, com se'n diu a Lleida) i utilitzar arròs i pasta en substitució dels galets. Una manera confortable i entretinguda, de gaudir d'un bon plat de sopa calenta. És una recepta lenta, sí, però ja se sap que la cuina de xup-xup sempre és la que ve més de gust. 

😋 Recepta d'olla barrejada
 

Xarrup de gingebre i pinya

Que millor que un xarrup després d'un bon plat de sopa calenta i reconfortant. Però ep! Un xarrup no sempre porta alcohol. Aquesta versió de postres et permet adaptar el xarrup a la fruita que més t'agradi. Nosaltres et proposem que ho facis amb pinya, però es pot fer de taronja, maduixa, llimona, mandarina... El que sí que és important és que facis servir el gingebre, l'ingredient clau d'unes postres que, a banda de ser delicioses, t'ajudaran en aquells dies en què et sents ple i a mig gas. Fes un cop d'ull a les propietats d'aquest xarrup!

🍴 Xarrup de gingebre i pinya
 

Menú núm. 3: Llenties i sípia

Amanida de llenties

Estem acostumats a imaginar-nos les llenties com un plat copiós, pesat i dens. Però aquests fantàstics llegums serveixen tant per a fer un bon estofat com per a preparar una amanida lleugera i refrescant .Et deixem aquesta recepta d'amanida de llenties, amb vídeo inclòs, perquè no t'hagis de complicar el diumenge. 

😋 Recepta d'amanida de llenties
 

Sípia a la planxa amb all i julivert

Per acabar la setmana, una sípia a la planxa amb all i julivert. No cal res més per posar el punt final a la primera setmana de desembre. Una recepta fàcil, ràpida i molt sabrosoa que pots combinar amb l'acompanyament que més t'agradi. Patates fregides? Endavant! Ets més d'escalivada? Benvinguda sigui també!

🍴 Recepta de sípia a la planxa amb all i julivert
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!