Us ha passat mai que, de cop i volta, se us fot la panxa com un globus i teniu una sensació estranya d'afartament temporal? Aquest xarrup és ideal per quan teniu inflor de panxa i us sentiu pesats, com per exemple, després de grans àpats. Com molts ja sabreu, el gingebre té moltes propietats. És molt digestiu, estimula el pàncrees, evita la flatulència i els gasos. A més, té poder antibacterià, cuida la flora intestinal i és un antibiòtic natural. És útil per al mal alè, per a les úlceres digestives, per a la gastritis i la diarrea. Afavoreix l'aparell circulatori i prevé problemes cardíacs, coàguls, angines de pit i trombosis. S'usa també pel tractament del dolor, l'artritis, la depressió i la fatiga crònica.
Vaja, que els beneficis de consumir gingebre són més que evidents. Això sí, també hi ha alguna contraindicació que cal tenir en compte, com l'afectació que té sobre alguns medicaments (inhibeix la funció dels antihipertensius). La pinya, per la seva banda, conté bromelina, un enzim que digereix els aliments prevenint la inflor i les digestions pesades. És per aquesta raó que la barreja d'aquests dos productes li anirà molt bé a les vostres panxes i, a més, us agradarà.
300 g de pinya fresca
20-30 g de gingebre fresc
Gingebre en pols
Variants:
- Podeu fer el mateix xarrup amb poma, pera, raïm o taronja.
![xarrup gingebre pinya pas1 xarrup gingebre pinya pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/73/45/xarrup-gingebre-pinya-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![xarrup gingebre pinya pas2 xarrup gingebre pinya pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/73/72/xarrup-gingebre-pinya-pas2.jpeg)
Començarem per la pinya.
![xarrup gingebre pinya pas3 xarrup gingebre pinya pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/73/99/xarrup-gingebre-pinya-pas3.jpeg)
Talleu una rodanxa gruixuda.
![xarrup gingebre pinya pas4 xarrup gingebre pinya pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/74/26/xarrup-gingebre-pinya-pas4.jpeg)
Ara, retireu tota la pell i parts dures.
![xarrup gingebre pinya pas5 xarrup gingebre pinya pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/74/95/xarrup-gingebre-pinya-pas5.jpeg)
La part dura central també, aquella que molts en diem "fusta". Reservem la pinya.
![xarrup gingebre pinya pas6 xarrup gingebre pinya pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/75/22/xarrup-gingebre-pinya-pas6.jpeg)
Ara anem pel gingebre.
![xarrup gingebre pinya pas7 xarrup gingebre pinya pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/75/49/xarrup-gingebre-pinya-pas7.jpeg)
Amb un sol tros d'aquests en tindrem prou. De fet, jo us recomanaria posar-ne la meitat de moment. Si us agrada del xarrup, ja anireu apujant la dosi de gingebre.
![xarrup gingebre pinya pas8 xarrup gingebre pinya pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/75/76/xarrup-gingebre-pinya-pas8.jpeg)
Pelem el gingebre.
![xarrup gingebre pinya pas9 xarrup gingebre pinya pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/76/03/xarrup-gingebre-pinya-pas9.jpeg)
I el reservem també.
![xarrup gingebre pinya pas10 xarrup gingebre pinya pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/76/30/xarrup-gingebre-pinya-pas10.jpeg)
Ara, ho passarem tot per la liquadora. Ho podeu fer amb una batedora elèctrica i colar-ho després.
![xarrup gingebre pinya pas11 xarrup gingebre pinya pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/76/57/xarrup-gingebre-pinya-pas11.jpeg)
Procureu intercalar la pinya amb el gingebre.
![xarrup gingebre pinya pas12 xarrup gingebre pinya pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/76/84/xarrup-gingebre-pinya-pas12.jpeg)
Deixeu que la màquina tregui barregi bé tot el suc amb la polpa.
![xarrup gingebre pinya pas13 xarrup gingebre pinya pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/77/23/xarrup-gingebre-pinya-pas13.jpeg)
Sortirà un suquet espès.
![xarrup gingebre pinya pas14 xarrup gingebre pinya pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/77/62/xarrup-gingebre-pinya-pas14.jpeg)
Ja només ens queda servir-ho en gots de xarrup.
![xarrup gingebre pinya pas15 xarrup gingebre pinya pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/77/92/xarrup-gingebre-pinya-pas15.jpeg)
Així ja ho podríem servir, però a mi m'agrada decorar-ho una mica.
![xarrup gingebre pinya pas16 xarrup gingebre pinya pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/78/19/xarrup-gingebre-pinya-pas16.jpeg)
Podeu tirar una mica de pols de gingebre, però just abans de servir-ho, ja que amb el temps la humitat l'absorbeix.
![xarrup gingebre pinya pas17 xarrup gingebre pinya pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/78/46/xarrup-gingebre-pinya-pas17.jpeg)
Per acabar, he volgut afegir una branca de pastanaga, que és força maca i original. Però també podeu posar una fulla de menta.
![xarrup gingebre pinya pas18 xarrup gingebre pinya pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/78/73/xarrup-gingebre-pinya-pas18.jpeg)
Podeu servir els xarrups a temperatura ambient o freds de la nevera.
![xarrup gingebre pinya pas19 xarrup gingebre pinya pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/79/00/xarrup-gingebre-pinya-pas19.jpeg)
Es conserva una estona a la nevera, però a poc a poc es van separant les parts líquides de la polpa i això li dona un aspecte lleig. No convé conservar-ho d'un dia per un altre, per exemple.
![xarrup gingebre pinya pas20 xarrup gingebre pinya pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/79/27/xarrup-gingebre-pinya-pas20.jpeg)
I a tastar-ho, a veure si us agrada. Recordeu que podeu barrejar el gingebre amb moltes altres fruites. Està bo i et fa sentir bé per dins! Si us sembla massa fort de gingebre, poseu-ne menys fins a trobar el vostre punt. A mi m'agrada així. Bon profit!