Mai no és fàcil. Triar un meló en condicions és gairebé una loteria. Estan tots allà, perfectament apilats en una muntanya impossible al supermercat, però tu saps que només un —amb sort— serà el dolç, sucós i aromàtic que esperes. Al teu costat, un senyor amb cara d'expert en toca un, el deixa, n'olora un altre, el canvia de lloc i més accions que es converteixen en un ritual del qual tu no entens res. Més pressió. I com és una fruita gran, no hi ha marge per a l'error: si t'equivoques, et toca aguantar quilos de meló insípid durant dies. Abans d'abandonar la missió i tornar al costat segur de les pomes i les peres, atén els consells d'aquest xef que s'ha fet tremendament popular a les xarxes gràcies als seus consells.
Com triar el meló més dolç del mercat
Es tracta del xef @wen_comidasaludable, que ha compartit els seus trucs infal·libles per donar amb el meló més dolç del mercat. I el millor és que ho explica amb humor i amb imatges que deixen clar què buscar i què evitar. Pas a pas, t'expliquem el que has de tenir en compte. En primer lloc, millor amb estries que llis. Si veus línies o “cicatrius” a la pell, és un bon senyal. Si és llis i brillant, com diu ell, “serà tan sols com un cogombre”. En segon lloc, fixa't en el color groc daurat. Res de pàl·lid o verdós. Com més daurat, més madur i dolç serà. “Si està pàl·lid, la teva cara es quedarà igual de pàl·lida quan el tastis”, adverteix en to de broma el xef.

També és molt important que pesi més del que esperes. A igualtat de mida, tria el més pesat. La fruita estarà més sucosa i amb millor contingut en sucre. Prem la base o el ‘culet’ i si cedeix una mica en pressionar, és madur. Si és dur, probablement li faltarà una mica de temps encara. Així que millor canvia de meló. Això sí, es tracta de pressionar una mica, no has de deixar els teus dits marcats en tots els melons.
Finalment, un copet amb el palmell obert —tipus bufetada— per comprovar que si sona buit, com a tambor, és bon senyal. Aquest eco indica que té bona textura i maduresa interna. I un últim consell: no et quedis amb un sol senyal. La clau està a sumar-ne algunes. Si el meló compleix amb tres o més d'aquestes pistes, tens moltes probabilitats d'encertar.

Una vegada a casa
Ja que has aconseguit una peça decent, el conservarem de la millor forma possible perquè no perdi les seves propietats. Si està sencer pots deixar-lo a temperatura ambient. Però si ja l'has tallat, guarda'l sempre a la nevera ben tapat, perquè no absorbeixi olors, una cosa a la qual és molt propens el meló. Si el poses en un tàper o l'emboliques amb film, aguantarà uns dies fresc i sucós. I com treure-li més partit? El xef @wen_comidasaludable ho té clar: no et limitis a menjar-lo sol. En el seu perfil comparteix receptes originals com amanides, gaspatxos i algunes combinacions sorprenents.