La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en el meló i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un ajoblanco de meló, una amanida de meló, anxoves i burrata i unes postres sorprenents de meló i pinya amb toc de llima.
3 plats amb meló
1. Ajoblanco de meló
Ingredients:
- 400 g de meló
- 200 g d’ametlles granillo crues
- 100 g de molla de pa
- 1/2 gra d’all
- 150 ml d’oli d’oliva
- 100 ml de vinagre de poma
- Aigua molt freda
- 4 làmines de pernil salat
- Sal
- Pebre
- Un manat petit de porradell fresc

Elaboració:
Triturem les ametlles, l’all, la molla de pa sense crosta i l’aigua. Afegim el meló tallat, oli d’oliva, sal i pebre al gust. Triturem fins que ens quedi una crema ben fina. Refredem a la nevera durant un parell d’hores perquè estigui ben fred. Posem el pernil entre dos papers de cuina i l’assequem al microones durant 1 minut a potència màxima. El deixem refredar. Servim l’ajoblanco de meló amb el pernil cruixent i acabem amb porradell fresc picat.
2. Amanida de meló, anxoves i burrata
Ingredients:
- 400 g de meló
- 1/2 ceba morada
- Uns quants raves
- 1 carabassó
- 1 burrata
- 8 anxoves
- Unes fulles d’alfàbrega
- 100 ml d’oli d’oliva
- Una cullerada de vinagre de poma
- Una punta de pebre vermell picant
- Sal

Elaboració:
Piquem l’alfàbrega i el julivert. Posem al bol i hi afegim vinagre, sal, el pebre vermell picant i oli. Barregem. Tallem el meló, els raves i la ceba a làmines fines. Fem làmines de carabassó amb un pelador. Muntem el plat. A la base posem el meló, amanim amb l’oli d’alfàbrega i julivert i acabem amb la resta d’elements: carabassó, ceba morada laminada, els raves i les anxoves. Trenquem la burrata i la distribuïm per l’amanida, aprofitant sobretot l’interior cremós del formatge. Acabem amanint amb més oli d’herbes i unes fulles d’alfàbrega fresca.
3. Meló i pinya amb toc de llima
Ingredients:
- 1 meló
- 1 pinya
- Un grapat de gerds
- Un manat petit de menta
- 1 llima

Elaboració:
Pelem i tallem el meló i la pinya a triangles. Barregem en un bol. Piquem les fulles de menta i les posem al bol. Afegim el suc d’una llima i la seva pell ratllada. Deixem a la nevera durant un parell d’hores i el servim amb uns gerds frescos i unes fulles de menta.