El Celler de Can Roca és, amb el permís del Bulli, el restaurant català de més nivell de la història gastronòmica del país. Un lloc de culte al bon producte on tot el que s'hi fa té una raó de ser. Des de la carta de sòlids fins a la carta de vins, tot té un preu que, de vegades, pot ser inferior del que et pensaves. Aquest és el vi natural que, segons la Guia Repsol, és el més barat dels germans Roca.

Vi ancestral amb segles d'història

Mas Molla és un celler que elabora vi des de temps immemorials. La seva història es remunta al 1338, una època en la qual els seus avantpassats, pagesos de remença, treballaven per l’autoconsum. Un llinatge centenari que la família continua avui en dia per elaborar un producte arrelat a una de les tradicions més antigues de Catalunya, fidel sempre als seus origens. Les varietats autòctones són les que fan el vi únic; ceps vells i de poca producció perpetuen els autèntics i curiosos gustos del vi dels seus avis.

Cada vi, cada ampolla i cada anyada és única i irrepetible

El celler ha mantingut el sistema tradicional d'elaboració de vi, basat en les botes de fusta vella. Deixen que la naturalesa faci la seva feina, amb una fermentació totalment espontànies i amb llevats autòctons que arriben del camp. Cada vi, cada ampolla i cada anyada és única i irrepetible.

El vi del Celler de Can Roca

Un dels referents gastronòmics catalans més importants del món actualment és el Celler de Can Roca. Prestigi, excel·lència i solemnitat, però també origen, tradició i arrelament són paraules que defineixen l'essència del restaurant. Un ADN que connecta amb el territori de manera directa, amb una carta de vins que, a més de grans noms i Denominacions d'Origen famoses, també inclou dos vins del celler Mas Molla.

Quan els Roca van a comprar els vins directament al mas, busquen sempre el significat d'allò que volen oferir al Celler

Concretament es tracta del Polsosa de monastrell 2016 i del Picapolla moscatella 2021. Montserrat Molla Comas, del celler Mas Molla, ens explica que Josep 'Pitu' Roca "pot ser que tingui alguna ampolla de Polsosa més vella guardada", però que aquests dos vins de Mas Molla, a Can Roca hi són segur. Quan els Roca van a comprar els vins directament al mas, busquen sempre el significat d'allò que volen oferir al Celler. Tenir grans noms a la carta està bé, però el que fa únic al Celler és que sap donar valor als productes locals de veritat, sense fixar-se en el prestigi que tinguin i fent cas a l'instint i als origens. Uns vins que, segons la Guia Repsol, han arribat a ser els més barats de tota la carta de vins que ofereix el Celler de Can Roca. Una carta de vins, per cert, que no es pot consultar enlloc més que al mateix restaurant.

De totes maneres, que el vi sigui més car o més barat, no té res a veure amb que sigui bo o no. El mercat associa un preu elevat a un vi de més qualitat, i de fet als restaurants els interessa demostrar que tenen vi de qualitat, i per tant més car. Però un vi barat, si es fa bé, pot ser igual de bo que un de car.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!