El restaurant Disfrutar aconsegueix la tercera estrella Michelin. Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas catapulten el Disfrutar al selecte grup de restaurants que ostenten el màxim reconeixement de la guia gastronòmica més prestigiosa del món. Obert l’any 2014, va assolir les dues estrelles el 2018, i en la gala d’enguany ha aconseguit la tercera.
 

🍽️ Noves estrelles Michelin 2024: 31 restaurants entren a la Guia
 

⭐ Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
 

El segon millor restaurant del món s'emporta la tercera Estrella Michelin

A principis d’any, el Disfrutar es va convertir en el segon millor restaurant del món, només per sota del Central (Lima), i per davant del DiverXo, de David Muñoz, proclamat millor xef del món la setmana passada a Mèxic. Castro, Xatruch i Casañas són fills del Bulli, l’escola d’on han sortit els millors xefs del món, i el lloc on es van conèixer per primera vegada ara fa 25 anys. Sota la batuta de Ferran Adrià, els tres xefs van créixer i es van formar, fins a arribar a treballar braç a braç amb Adrià durant més d’una dècada.


Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas catapulten el Disfrutar al selecte grup de restaurants que ostenten el màxim reconeixement de la guia gastronòmica més prestigiosa del món

Disfrutar Barcelona
Disfrutar Barcelona

L’any 2012 van obrir el seu primer restaurant junts, el Compartir Cadaqués, i dos anys després, van iniciar l’aventura al Disfrutar. En la gala de l’any 2016 van rebre la primera estrella Michelin, i dos anys més tard va arribar la segona. Ara, a la gala celebrada a Barcelona, la Guia Michelin els atorga la tercera i última estrella, una distinció que els tres xefs s’han guanyat a pols, amb suor i sacrifici, i que posiciona Barcelona i Catalunya com un referent gastronòmic encara més important a tot el món.

L’últim local que han obert els tres xefs és el Compartir Barcelona, una versió metropolitana del restaurant de Cadaqués que n’imita l’estil i l’essència i que funciona des de l’any passat al carrer València 225. Un espai de gastronomia, com el seu nom indica, per compartir entre els diferents comensals de l’àpat.

L’engranatge perfecte

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas formen un engranatge perfectament engreixat. Un trident que funciona d'allò més bé i que combina el millor de cadascun dels tres per assolir una cuina excel·lent. Originaris de Barcelona, Vila-seca i Girona respectivament, cada xef aporta el seu punt de vista, per compenetrar les seves habilitats i coneixements amb una tècnica i coordinació perfectes. Castro, Xatruch i Casañas conformen un equip que ha guiat el Disfrutar a l’elit gastronòmica mundial. Una fita complicada, però possible, que aspiren a repetir, en un futur, amb algun dels altres dos restaurants que tenen: el Compartir Cadaqués i el Compartir Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!