Els festucs són un fruit sec d'allò més divertit, saborós i saludable. Un aliment que, a part de ser el nostre aliat a la cuina per condimentar algunes receptes, també pot ser el protagonista d'algunes preparacions delicioses que avui t'expliquem. Celebra el dia mundial del festuc amb les millors receptes per treure'n el màxim profit.

5 receptes amb festucs

Algunes segurament ja les coneixes, però d'altres són maneres de fer servir aquest fruit sec que de segur no t'imaginaves. Anima't a posar-te el davantal i preparar alguna d'aquestes delicioses receptes amb festucs.

1. Salsa de festucs

Un clàssic versàtil a la cuina. La salsa de festucs et permet acompanyar plats de carn, de peix o fins i tot de verdura per a donar-los un toc final espectacular i diferent. La preparació és molt senzilla i no et portarà més de vint minuts.

2. Crema de festucs

La versió dolça de la salsa de festucs és la crema. Un aliat pels teus postres que et permetrà fer infinitat de receptes amb un característic color verd inigualable. Pots farcir croisants, vestir pastissos o fer galetes amb una capa de crema de festucs per sobre. T'encantarà.

3. Recuit de cabra amb crumbled de nous i festucs

Una altra manera de gaudir dels festucs a les postres és amb aquest recuit de cabra i crubmled de festucs. En aquest cas, aprofitaràs el fruit sec en el seu estat natural: cruixent. Un cruixent que aporta un contrapunt fantàstic a la cremositat del recuit i que et farà venir ganes de menjar una cullerada rere l'altra.

El festuc és un fruit que pots afegir picat a qualsevol preparació

4. Filet de llobarro amb salsa de festucs picant

Un plat només a l'abast dels més atrevits. En aquest cas, tornem a tenir el festuc en una salsa, però dins d'una recepta més concreta: el filet de llobarro. A més, en aquest plat el festuc passa a ser picant. Es tracta d'una experiència única que has de tastar. Encara que la recepta es compliqui una mica més, val molt la pena que t'hi atreveixis i sorprenguis als teus amb aquest filet de llobarro amb salsa de festucs picants.

5. Amanida de burrata, formatge i festucs

Acabem amb la que és, segurament, la recepta més fàcil que pots fer amb festucs: una amanida de burrata. Només hauràs de tallar unes tomates, posar-les en un plat al voltant de la burrata i picar uns festucs per posar-los per sobre. Un raig d'oli, i a servir. A l'estiu, pots canviar les tomates per figues. Ja veuràs com et queda una amanida deliciosa!

Per acabar, et regalem un truc més. Seguint la lògica de l'última recepta, el festuc és un fruit que pots afegir picat a qualsevol preparació. Et recomanem que ho tastis amb la pizza. El resultat et sorprendrà!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!