La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com tallar ceba a cop de puny.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Tallar ceba a cop de puny

Si ets dels que odia tallar ceba perquè et fa plorar, avui et portem la solució. No cal que et posis ulleres de científic o de natació, hi ha una manera molt més senzilla -i divertida, per què no dir-ho- de tallar la ceba. Descarrega la teva ràbia i prepara't, alhora, una amanida deliciosa, amb aquest consell de la xef Ada Parellada.

Un cop tinguis la ceba pelada i ben embolcallada, arromanga't les mànigues perquè és hora de passar a l'acció

Tallar ceba a cop de puny és possible. Només necessites, en primer lloc, una ceba. L'hauràs de pelar i treure'n les pells més fosques. Procura no treure gaires més capes de les necessàries perquè aleshores potser et comencen a picar els ulls. Un cop tinguis la ceba pelada, embolica-la en un drap net. Net! Assegura't que el drap no és brut, si us plau. Un cop tinguis la ceba pelada i ben embolcallada, arromanga't les mànigues perquè és hora de passar a l'acció.

Amb el puny o amb una eina

Descarrega la teva fúria sobre la ceba embolicada. Si creus que et faràs mal al puny o sents que no tens prou força per esmicolar la ceba, agafa la caixa d'eines i escull la manera que més et satisfaci per dur a terme aquest consell: una clau anglesa, un martell o un tornavís gran et serviran per apallissar la ceba i fer-la miques. El resultat no et servirà per a fer un sofregit, però amb els trossos de ceba que n'obtinguis, sí que podràs preparar una amanida deliciosa. 

Les fibres esclafades trauran tota la picor de la ceba i ja veuràs com queda deliciosa

Agafa un tomàquet i talla'l a trossos. Posa'l en un bol i afegeix els talls de ceba esmicolats. Si en queda algun de massa gros, trenca'l amb els dits. Les fibres esclafades trauran tota la picor de la ceba i ja veuràs com queda deliciosa. Afegeix-hi un raig d'oli, una mica de sal, pebre vermell i pebre negre, unes gotes de xerès i unes olives negres.

Un plat de ceba que no fa plorar, sinó que fa riure de fàcil que és!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!