Aquesta salseta, tan fàcil de fer, us enamorarà! Versàtil com ella sola, doncs la podeu servir amb carn, peix, verdura, etc... i es que lliga bé amb tot. Una salsa fina, amb classe.
A més, si us agrada, li podeu donar un toc picant.
Som-hi!
50 g festucs pelats
3 grans d'all
pebre negre
100 ml brou o aigua
100 ml nata per cuinar
un tros de mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Si voleu la salsa per acompanyar plats de carn, heu d'utilitzar brou d'au. Si es per a plats de peix, brou de peix.
- Podeu fer servir llet evaporada enlloc de la nata
- S'hi poden fregir amb els alls uns bitxos picants i donar-li a la salsa un toc més interessant
![IMG 0788 IMG 0788](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/20/53/img-0788.jpeg)
Prepareu els festucs.
![IMG 0791 IMG 0791](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/20/95/img-0791.jpeg)
Trinxeu-les una mica amb el ganivet, així es fregiran millor.
![IMG 0794 IMG 0794](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/21/34/img-0794.jpeg)
En una paella o cassó, poseu un bon raig d'oli d'oliva i daureu els alls pelats i laminats.
![IMG 0799 IMG 0799](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/21/70/img-0799.jpeg)
Si us agrada, hi podeu fregir uns pebrots picants per aromatitzar i condicionar l'oli.
![IMG 0804 IMG 0804](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/22/09/img-0804.jpeg)
Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi els festucs.
![IMG 0807 IMG 0807](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/23/05/img-0807.jpeg)
També una cullerada petita de pebre negre. Li doneu unes voltes a tot durant un parell de minuts.
![IMG 0809 IMG 0809](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/23/50/img-0809.jpeg)
Llavors, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir una mica.
![IMG 0813 IMG 0813](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/23/95/img-0813.jpeg)
Retireu els bitxos picants i conserveu-los per decorar el plat, si voleu.
![IMG 0816 IMG 0816](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/24/34/img-0816.jpeg)
Notareu que agafa un bonic color però continua líquida la salsa, és normal.
![IMG 0818 IMG 0818](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/24/64/img-0818.jpeg)
Passeu-ho tot a un pot per triturar.
![IMG 0819 IMG 0819](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/25/15/img-0819.jpeg)
Amb la batedora deixeu la salsa ben fina.
![IMG 0822 IMG 0822](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/25/54/img-0822.jpeg)
Però continuarà encara força líquida.
![IMG 0824 IMG 0824](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/26/02/img-0824.jpeg)
Afegiu-hi un tros de mantega, una mica de sal i a foc baix, deixeu-la reduir una mica més.
![IMG 0827 IMG 0827](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/26/47/img-0827.jpeg)
Finalment, afegiu-hi la nata líquida i ho deixeu una estona més fins que tingui bona textura de salsa.
![IMG 0833 IMG 0833](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/26/71/img-0833.jpeg)
Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.
![IMG 0875 IMG 0875](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/27/34/img-0875.jpeg)
I ja la teniu a punt per servir. La podeu congelar si voleu. Bon profit!