Esmorzar de pel·lícula. És curiós que el concurs del millor croissant de mantega de l’any generi tanta expectativa i, en canvi, el del millor croissant farcit ni tan sols existeixi. Si arribés, segur que aquesta recepta obtindria un podi, qui sap si el primer lloc. Això dels croissants farcits és una idea estupenda; segur que en publicarem més.


LA GOURMETERIA 4 15 F

Ingredients

  • 4 croissants de mantega
  • 200 g de festucs crus sense sal
  • 50 ml d’oli de gira-sol
  • 2 cullerades de postres de mel bona (idealment crua)

Recepta:

  1. Poseu en remull els festucs en un bol amb aigua abundant durant 2 hores a temperatura ambient.
  2. Coleu i separeu manualment els festucs de la pell. Tireu les pells, reserveu els fruits entre paper absorbent i premeu-los fins que quedin ben secs.
  3. Introduïu els festucs, la mel i l’oli de gira-sol en una processadora d’aliments i tritureu-ho fins a obtenir una textura cremosa.
  4. Poseu la crema de festucs a una mànega pastissera. Talleu els croissants per la meitat i farcir-los generosament.

CONSELL

Pelar festucs és molt dedicat, però l’esforç paga la pena. I el croissant? De mantega o de llard, amb banyes o sense, però, com més natural i més artesanal sigui, molt millor.