El mel i mató, o millor dit, el mel i recuit (amb nous o sense) és sense dubte la manera més tradicional de gaudir d'aquest formatge de cabra. Tanmateix, aquesta delícia esponjada i plena de xerigot es presta a quasi qualsevol recepta dolça o salada. La proposta que segueix n'és un bon exemple: cruixent i amb la presència d'un altre element làctic -la mantega- a l'amalgama de sabors.
Ingredients per a 4 persones
- 4 recuit de cabra
- 50 g de sucre
- 50 g de farina
- 50 g de mantega
- 25 g de festucs crus
- 25 g de nous
Recepta pas a pas
- Tallem la mantega en daus d'1 cm i la guardem a la nevera. És important que estigui ben freda quan s'afegeixi a la massa.
- Amb el minipimer o un got triturador, tritureu les nous i els pistatxos.
- En un bol, barregeu bé tots els ingredients sòlids: els fruits secs triturats, el sucre i la farina.
- Finalment, afegim la mantega i la integrem tan bé com puguem amb una espàtula o cullera de fusta. Si observes que la mantega es fon quasi per complet, és recomanable refredar la massa a la nevera abans de seguir treballant-la.
- Preescalfem el forn a 140 ºC. Quan estigui calent, introduïm la massa repartida homogèniament sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat (de forn).
- Cuinem la massa durant 20-25 minuts, obrint el forn cada 5 minuts per ventilar el vapor i remoure la massa amb una cullera per tal que quedi ben solta.
- Un cop es refredi la massa adquirirà la textura característica d'un crumbled.
- En plat individual, servir el crumbled amb el recuit i decorar amb unes fulles de marialluïsa o menta.
Consell
En cas que us sobri, la millor manera de conservar el crumbled és en un recipient hermètic; d'aquesta manera mantindrà intacte la seva cruixentor i aroma a mantega cuita.