El mel i mató, o millor dit, el mel i recuit (amb nous o sense) és sense dubte la manera més tradicional de gaudir d'aquest formatge de cabra. Tanmateix, aquesta delícia esponjada i plena de xerigot es presta a quasi qualsevol recepta dolça o salada. La proposta que segueix n'és un bon exemple: cruixent i amb la presència d'un altre element làctic -la mantega- a l'amalgama de sabors.

LA GOURMETERIA 4 30 F

Ingredients per a 4 persones

  • 4 recuit de cabra
  • 50 g de sucre
  • 50 g de farina
  • 50 g de mantega
  • 25 g de festucs crus
  • 25 g de nous

Recepta pas a pas

  1. Tallem la mantega en daus d'1 cm i la guardem a la nevera. És important que estigui ben freda quan s'afegeixi a la massa.
     
  2. Amb el minipimer o un got triturador, tritureu les nous i els pistatxos.
     
  3. En un bol, barregeu bé tots els ingredients sòlids: els fruits secs triturats, el sucre i la farina.
     
  4. Finalment, afegim la mantega i la integrem tan bé com puguem amb una espàtula o cullera de fusta. Si observes que la mantega es fon quasi per complet, és recomanable refredar la massa a la nevera abans de seguir treballant-la.
     
  5. Preescalfem el forn a 140 ºC. Quan estigui calent, introduïm la massa repartida homogèniament sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat (de forn).
     
  6. Cuinem la massa durant 20-25 minuts, obrint el forn cada 5 minuts per ventilar el vapor i remoure la massa amb una cullera per tal que quedi ben solta.
     
  7. Un cop es refredi la massa adquirirà la textura característica d'un crumbled.
     
  8. En plat individual, servir el crumbled amb el recuit i decorar amb unes fulles de marialluïsa o menta.

Recuit de fonteta con crumbled de nueces y pistachos Gastronomia la Gourmeteria - Sergi Alcàzar
Recuit de cabra amb crumbled de nous i festucs

Consell

En cas que us sobri, la millor manera de conservar el crumbled és en un recipient hermètic; d'aquesta manera mantindrà intacte la seva cruixentor i aroma a mantega cuita.