Espectacular recepta amb la que demostrareu ser els millor amfitrions de la vostra comarca! (si es que ho voleu ser, és clar!).
Un plat gens difícil d'executar però amb èxit assegurat! La carn fina del llobarro i de la gamba amb la salsa, també fina, de festucs resulta una combinació meravellosa. A més, el toc picant (suau) li donarà personalitat al conjunt. I si no voleu picant, doncs fàcil, no hi poseu. Trobareu el pas a pas de la salsa de festucs dins el nostre receptari. En qualsevol cas, no us podeu perdre aquesta recepta!
Bons ingredients i molt de carinyo!
Som-hi!
4 filets de llobarro
12 gambes pelades
oli d'oliva verge extra
pebrots picants (opcional)
mantega
sal en escates
Per fer la salsa de festucs:
50 g festucs pelats
3 grans d'all
pebre negre
100 ml brou o aigua
100 ml nata per cuinar
un tros de mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix plat amb filet d'orada, turbot o fins i tot rap
![IMG 0738 IMG 0738](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/33/40/img-0738.jpeg)
Prepareu els filets de llobarro. Vigileu bé que no quedi cap espina. Els podeu deixar amb la pell.
![IMG 0742 IMG 0742](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/33/64/img-0742.jpeg)
Prepareu també les gambes pelades.
![IMG 0733 IMG 0733](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/35/08/img-0733.jpeg)
Jo he trobat uns pebrots picants variants que també quedaran molt bé al plat.
![IMG 0799 IMG 0799](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/35/50/img-0799.jpeg)
Primer heu de preparar la salsa de festucs, daurant els alls amb els pebrots.
![IMG 0791 IMG 0791](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/41/80/img-0791.jpeg)
Trinxeu els festucs.
![IMG 0820 IMG 0820](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/35/92/img-0820.jpeg)
Hi afegiu també els festucs i retireu els pebrots. Llavors ho passeu per la batedora.
![IMG 0822 IMG 0822](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/36/19/img-0822.jpeg)
I després només us quedarà reduir la salsa amb una mica de nata i mantega fins que tingui bona textura.
![IMG 0833 IMG 0833](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/36/76/img-0833.jpeg)
La poseu al punt de sal i la reserveu. Trobareu el pas a pasa de la recepta de Salsa de festucs en el nostre receptari.
![IMG 0747 IMG 0747](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/37/18/img-0747.jpeg)
Ara, escalfeu bé una planxa amb una mica de mantega.
![IMG 0751 IMG 0751](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/37/57/img-0751.jpeg)
Feu els filets de llobarro. Primer per la part de la pell. A foc fort.
![IMG 0764 IMG 0764](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/38/02/img-0764.jpeg)
I després marqueu la part superior.
![IMG 0777 IMG 0777](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/38/29/img-0777.jpeg)
Que us quedin els filets ben daurats. Els aneu reservant.
![IMG 0773 IMG 0773](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/38/65/img-0773.jpeg)
En el mateix greix, feu les gambes.
![IMG 0784 IMG 0784](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/39/07/img-0784.jpeg)
I les reserveu també.
![IMG 0836 IMG 0836](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/39/70/img-0836.jpeg)
Finalment, ja ho podeu emplatar.
![IMG 0841 IMG 0841](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/40/00/img-0841.jpeg)
Napeu els filets amb la salsa ben calenta.
![IMG 0846 IMG 0846](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/40/33/img-0846.jpeg)
Afegiu-hi unes gambes i uns festucs sencers per decorar.
![IMG 0849 IMG 0849](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/40/96/img-0849.jpeg)
Com no, una mica de sal en escates per sobre.
![IMG 0865 IMG 0865](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/92/41/20/img-0865.jpeg)
Per acabar, decoreu amb els pebrots picants i tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra, i julivert. Bon profit!