Espectacular recepta amb la que demostrareu ser els millor amfitrions de la vostra comarca! (si es que ho voleu ser, és clar!).

Un plat gens difícil d'executar però amb èxit assegurat! La carn fina del llobarro i de la gamba amb la salsa, també fina, de festucs resulta una combinació meravellosa. A més, el toc picant (suau) li donarà personalitat al conjunt. I si no voleu picant, doncs fàcil, no hi poseu. Trobareu el pas a pas de la salsa de festucs dins el nostre receptari. En qualsevol cas, no us podeu perdre aquesta recepta!

Bons ingredients i molt de carinyo!

Som-hi!

Ingredients

4 filets de llobarro

12 gambes pelades

oli d'oliva verge extra

pebrots picants (opcional)

mantega

sal en escates

 

Per fer la salsa de festucs:

50 g festucs pelats

3 grans d'all

pebre negre

100 ml brou o aigua

100 ml nata per cuinar

un tros de mantega

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu fer el mateix plat amb filet d'orada, turbot o fins i tot rap

Preparació
1.
IMG 0738

Prepareu els filets de llobarro. Vigileu bé que no quedi cap espina. Els podeu deixar amb la pell.

2.
IMG 0742

Prepareu també les gambes pelades.

3.
IMG 0733

Jo he trobat uns pebrots picants variants que també quedaran molt bé al plat.

4.
IMG 0799

Primer heu de preparar la salsa de festucs, daurant els alls amb els pebrots.

5.
IMG 0791

Trinxeu els festucs.

6.
IMG 0820

Hi afegiu també els festucs i retireu els pebrots. Llavors ho passeu per la batedora.

7.
IMG 0822

I després només us quedarà reduir la salsa amb una mica de nata i mantega fins que tingui bona textura.

8.
IMG 0833

La poseu al punt de sal i la reserveu. Trobareu el pas a pasa de la recepta de Salsa de festucs en el nostre receptari.

9.
IMG 0747

Ara, escalfeu bé una planxa amb una mica de mantega.

10.
IMG 0751

Feu els filets de llobarro. Primer per la part de la pell. A foc fort.

11.
IMG 0764

I després marqueu la part superior.

12.
IMG 0777

Que us quedin els filets ben daurats. Els aneu reservant.

13.
IMG 0773

En el mateix greix, feu les gambes.

14.
IMG 0784

I les reserveu també.

15.
IMG 0836

Finalment, ja ho podeu emplatar.

16.
IMG 0841

Napeu els filets amb la salsa ben calenta.

17.
IMG 0846

Afegiu-hi unes gambes i uns festucs sencers per decorar.

18.
IMG 0849

Com no, una mica de sal en escates per sobre.

19.
IMG 0865

Per acabar, decoreu amb els pebrots picants i tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra, i julivert. Bon profit!