La pasta konjac, també coneguda com a shirataki, és un aliment de moda que ha guanyat popularitat en els últims anys a causa dels seus baixos nivells de calories i carbohidrats, i la seva capacitat per satisfer els antulls de pasta sense agregar moltes calories addicionals a una dieta. Prové de l'arrel d'una planta asiàtica anomenada konjac o konnyaku, coneguda per la seva fibra soluble i la seva capacitat per formar un gel espès. La pasta konjac és una alternativa baixa en calories i carbohidrats a la pasta tradicional i es pot trobar en diferents formes, com fideus, espaguetis o arròs.

what llauri konjac noodles and how llauri they used 5085367 hero 02 b3212f38983043c58a1c28907dd742d9
Noodles Konjac / Foto: Unsplash

La pasta konjac té baixos nivells de calories i carbohidrats

Beneficis de la pasta konjac

  1. Baixa en calories i carbohidrats: La pasta konjac és extremadament baixa en calories i carbohidrats, la qual cosa la converteix en una excel·lent opció per a aquells que busquen reduir la seva ingesta calòrica o controlar el seu consum de carbohidrats.
  2. Alt contingut de fibra: La pasta konjac és rica en fibra soluble, la qual cosa pot ajudar a millorar la digestió, promoure la sacietat i regular els nivells de sucre a la sang.
  3. Sense gluten i vegana: La pasta konjac és naturalment sense gluten i no conté ingredients d'origen animal, el que la converteix en una opció segura i versàtil per a persones amb sensibilitat al gluten o que segueixen una dieta vegana o vegetariana.
emiliano vittoriosi h0tTG5eosAQ unsplash
Cada vegada trobem més tipus de pasta / Foto: Unsplash

Com cuinar la pasta konjac

  1. Esbandir bé: Abans de cuinar la pasta konjac, és important esbandir-la bé sota aigua corrent per eliminar qualsevol olor peculiar i líquida que pugui tenir de l'envàs.
  2. Escaldar o bullir: Algunes persones prefereixen escaldar la pasta konjac en aigua bullent durant uns minuts per millorar la seva textura i eliminar qualsevol sabor residual. D'altres simplement la bullen directament en aigua durant uns minuts.
  3. Assecar bé: Una vegada que la pasta konjac estigui cuita, és important assecar-la bé abans d'agregar-la a les teves receptes. Pots fer-ho utilitzant un drap de cuina net o cuinant-la en una paella sense oli durant uns minuts per eliminar l'excés d'humitat.
  4. Incorporar a les teves receptes favorites: La pasta konjac és extremadament versàtil i es pot utilitzar en una varietat de receptes, des de sopes i amanides fins a plats principals com fideus saltats o al curri. Simplement, substitueix la pasta tradicional per la pasta konjac a les teves receptes favorites i gaudeix d'un menjar baix en calories i carbohidrats.

La pasta konjac és una opció saludable i versàtil per a aquells que busquen reduir la seva ingesta calòrica i carbohidrats sense sacrificar el sabor o la textura. Amb uns simples passos de preparació, pots cuinar fàcilment aquest aliment de moda i gaudir d'una àmplia varietat de plats deliciosos i saludables.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!