Sovint ens pensem que l'arribada de gastronomies d'altres països a ciutats com Barcelona és una tendència moderna del segle XXI. Però la veritat és que l'autèntic 'boom' de restaurants de cuines com la xinesa es va viure durant la segona meitat del segle passat. Restaurants com Casa Dragón, el primer xinès de Barcelona, després el Pequín i ara el Shanghai, han mantingut la seva essència a la ciutat gràcies a la feina de la família Kao. Josep Maria Kao, xef del restaurant Shanghai i hereu d'una de les primeres cuines xineses de Barcelona, és un dels màxims exponents d'aquest tipus de cuina a Barcelona. Una gastronomia que desperta simpaties entre la majoria de la població, i que ha atret clients de tota mena al seu restaurant. Això és el que demanen alguns famosos quan van a menjar a un restaurant xinès.

🎤 Josep Maria Kao: "Fer fricandó s'assembla molt a fer ànec a la pequinesa"
 

Famosos amb bon paladar

El cuiner Josep Maria Kao, xef del restaurant Shanghai de Barcelona, va explicar al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio, quins són els plats que alguns famosos demanen quan visiten el restaurant. Kao és un dels màxims exponents d'aquesta gastronomia a la ciutat i és un gran coneixedor de la cuina tradicional xinesa. Com a referent del sector, el seu és un restaurant atractiu per a la gent que vulgui tastar bons plats de cuina xinesa. Una cuina que, massa sovint, releguem a una gastronomia de segona perquè estem acostumats a veure-la en restaurants de pitjor qualitat. Així com la francesa es concep com una cuina refinada i de qualitat, la xinesa se sol veure com una cuina dolenta i amb mals productes.

Entrevista Josep Maria Kao, cuiner / Foto: Carlos Baglietto
El cuiner Josep Maria Kao durant una entrevista al plató d'ElNacional.cat / Foto: Carlos Baglietto

Però res més lluny de la realitat. La cuina xinesa és exquisida i tant o més bona que moltes de les gastronomies que coneixem. No és tan famosa com la japonesa, la coreana o l'índia, però la cuina xinesa és una de les cuines orientals més variades i gustoses. Kao afirma que "els futbolistes tenen més bon paladar que els polítics a l'hora de demanar plats", però són diverses les personalitats que, amb més bon gust o menys, s'han decantat per tastar l'oferta del Shanghai.


Els plats preferits dels futbolistes

El futbolista més famós que segurament ha visitat del restaurant dels Kao és Leo Messi. L'astre argentí, segons explica el mateix cuiner, va demanar uns dim sum i un ànec a la pequinesa. Messi, però, no va menjar plats gaire abundants perquè volia tastar diferents opcions en racions més reduïdes. Un altre futbolista, cridat a ser el successor de Messi, que ha visitat el restaurant, és Lamine Yamal. El jove davanter de Rocafonda també va demanar ànec a la pequinesa. Com que no pot menjar porc, però, no va demanar alguns plats que en porten. De tota manera, segons Kao, l'ànec li encanta, així que no va tenir problema. A més de futbolistes, però, pel Shanghai hi han desfilat altres personalitats importants, com alguns polítics, que segons Kao, tenen mal paladar, o actors de la talla de Harrison Ford.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!