La pastisseria Turull de Terrassa s’ha proclamat guanyadora de la quarta edició del concurs ‘Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat’, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport tècnic de l’Escola de Pastisseria del Gremi (EPGB). La pastisseria s’ha imposat sobre una trentena de participants en una convocatòria oberta a professionals de tot l’Estat, a l’haver estat el més ben valorat en un tast a cegues, el resultat del qual es valida davant notari. El jurat ha tingut en compte especialment l’equilibri entre la textura i el sabor del torró guanyador.
Premi Millor Torró Artesà de Crema de l'Estat
La Pastisseria Turull (Carretera de Rellinars 50, Terrassa), amb més de 60 anys d’història, va ser fundada per Joan Turull, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona entre 1995 i 2014. Actualment, és dirigida per la seva filla, Aniana Turull. Es tracta d’un negoci familiar molt reconegut que ofereix dolços artesans molt arrelats a les tradicions catalanes. Cada candidat del concurs ha lliurat tres barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats totalment amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.
L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país
Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Sergi Vela, Jordi Calvet, Jaume Urgellés, Lluís Costa i Martí Giner (guanyador en la darrera edició), el mestre forner Francisco Ramírez i els periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Fernando Toda han fet el tast i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.
La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona, mentre de la segona va ser Noguera Pastissers (Girona) i l’any passat Pastisseries Zaguirre de Terrassa
Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa tres anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada. La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona, mentre de la segona va ser Noguera Pastissers (Girona) i l’any passat Pastisseries Zaguirre de Terrassa.
