Aquest dimarts s'han reunit els millors pastissers de Catalunya i Espanya per donar-se cita a l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona per participar en el concurs més esperat i dolç de l’any. La 18a edició del concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de 2025, que ha anunciat fa pocs minuts el veredicte amb el guanyador. Es tracta de la pastisseria Canal, ubicada a Barcelona.
Un concurs amb accent català
Catalunya és el territori de l'Estat amb el millor palmarès d'aquest premi. L'any passat el va guanyar la pastisseria Brunells, de Barcelona; el 2023 es va proclamar guanyadora la pastisseria Prat Can Carriel, de Roda de Ter; i el 2022 la pastisseria Canal, de Barcelona, guanyadora d'enguany. A més, la Brunells també va guanyar l'edició del 2020. El jurat que enguany ha escollit la pastisseria Canal com a guanyadora l'han format diferents professionals del sector com són Miguel Moreno (president de la Confederación Española de Empresarios de Pastelería / CEEAP i mestre artesà de Pan y Cacao, Madrid), Andreu Sayó (Brunells, guanyador de l'edició anterior) i Jon García (Jon Cake). A més, el jurat també ha comptat amb tres grans xefs: Oriol Castro (Disfrutar), Artur Martínez (Aürt) i Jordi Vilà (Alkimia).

Criteris del concurs
Per proclamar-se campió, el jurat ha tingut en compte els criteris de valoració següents: el color, el format, l'acabat, l'alveolat i el fullat, a més del sabor, la categoria més important. El premi, a més del títol de Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, també inclou l'entrega d'un guardó econòmic en metàl·lic. L'objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, sempre buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesanal del territori. També és una manera d'impulsar el negoci dels obradors guanyadors; quan una pastisseria rep el premi, multiplica les seves vendes fins a deu vegades.
Tot plegat és gràcies a la feina del Gremi de Pastisseria de Barcelona
Tot plegat és gràcies a la feina del Gremi de Pastisseria de Barcelona. Fundat el dia 15 de gener de 1901, és un organisme professional constituït per la lliure afiliació dels empresaris artesans que exerceixen qualsevol de les activitats de pastisseria, confiteria, rebosteria, brioixeria, xocolateria, gelateria, bomboneria, orxateria i, addicionalment, la preparació de plats cuinats o precuinats i activitats de càtering dins de l’àmbit de la demarcació de Barcelona, tal com es defineix als seus estatuts. Com a associació sense ànim de lucre, la seva funció és la representació, la defensa i el foment dels interessos comuns dels seus socis i, per extensió, de la pastisseria com a ofici artesà tradicional i element fonamental del patrimoni cultural català.