El plàtan és una de les fruites més versàtils i delicioses de totes. No només té beneficis per a la salut, sinó que la seva forma i textura permeten fer-lo servir per a receptes de tota mena. A més, és un ingredient que serveix tant per a receptes en cru com per a elaboracions cuites. Avui, dia mundial del plàtan, t'ensenyem 5 receptes meravelloses per fer amb aquesta fruita.

5 receptes amb plàtan

Plàtan fregit a l'estil cubà

Es tracta d'un plat molt tradicional a la majoria de països de l'Amèrica Llatina. Per fer-ho, és millor fer servir plàtan mascle, sobretot per la seva resistència i pel seu gust similar a la patata. És una recepta que combina molt bé amb un plat de carn precisament per això, perquè s'assembla a les patates. El plàtan mascle sempre s'ha de cuinar, ja que el seu contingut és gairebé tot midó, el que resultaria indigest en cru.

🍌 Recepta de plàtan fregit a l'estil cubà
 

Trucs amb pell de plàtan per rejovenir, eliminar grans, acne, berrugues... / Foto: Pixabay
El plàtan és una fruita versàtil i deliciosa. / Foto: Pixabay

Bunyols de plàtan

Sucosos i esponjosos, els bunyols de plàtan són un pecat dolç infal·lible. Per a fer-los, és millor utilitzar plàtans ben madurs; aquell plàtan que fa dies que corre per la cuina, però que tenint encara una bona consistència, ja comença a mostrar clapes negres a la pell i un tacte més amorós.

🍌 Recepta de bunyols de plàtan
 

Xips de plàtan

Aquesta recepta, tot i ser molt similar a la primera, aconsegueix un resultat més cruixent que recorda a les patates xips de bossa. De fet, el plàtan sec es pot trobar en molts mercats catalans si busques a les parades de fruita seca. El podeu fer a casa d'una manera molt senzilla i deliciosa.

🍌 Recepta de xips de plàtan
 

Plàtan amb mantega i nata

Si vols fer unes postres diferents, gustoses, cremoses i amb un toc personal, aquesta és la teva recepta ideal. El plàtan amb mantega i nata és una mena de llenç en blanc que pots decorar de la manera que més t'agradi. Una recepta que accepta adaptacions i modificacions, com ara afegir-hi xocolata o muntar el resultat final en plats diferents i afegint-hi altres fruites com ara fruits vermells.

🍌 Recepta de plàtan amb mantega i nata
 

'Cupcakes' de plàtan i xocolata

L'última proposta són uns 'cupcakes' de plàtan i xocolata. Una mescla perfecta per gaudir d'un dolç esponjós i suculent, amb una crema de xocolata desfeta amb la qual et lleparàs els dits. Pots fer-ne uns quants al principi i a mesura que et vagis animant, pots anar augmentant les quantitats. No podràs parar de fer-ne!

🍌 Recepta de 'cupcakes' de plàtan i xocolata
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!