Avui, Noria Bakery ens porta el procés d'elaboració d'un dolç exquisit que pots fer a casa amb ingredients quotidians. Es tracta dels 'cupcakes' de plàtan i xocolata, una preparació amb molt de sabor, però sobretot amb una forma d'allò més portàtil i bonica per presentar als teus comensals. Ingredients senzills, gustosos i que segur que tens per casa. Una recepta que Noria Bakery t'ensenya a preparar de la millor manera perquè en puguis gaudir sempre que vulguis a casa.

Fes play al vídeo per saber-ne tots els detalls, ingredients i pas a pas. Som-hi!

Ingredients

Per a la base:

  • 125 g mantega pomada
  • 175 g sucre
  • 2 ous
  • 1 cullerada de vainilla
  • 2 plàtans madurs
  • 225 g farina
  • 2 cullerades de llevat
  • 80 ml llet

Per a la glaça:

  • 250 g mantega
  • 400 g sucre glacé
  • 100 g xocolata 
Preparació
1.

El primer que hem de fer és posar el forn a preescalfar a 180 graus.

2.

Batem 125 g de mantega i 175 g de sucre.

3.

Piquem els 2 plàtans amb l'ajuda d'una forquilla.

4.

Afegim 2 ous, d'un en un, a la mescla. Un cop s'hagin integrat, afegim també el plàtan i la vainilla.

5.

Tamisem 225 g de farina i 2 cullerades de llevat.

6.

Afegim la farina i el llevat a la mescla en dues parts.

7.

Afegim 80 ml de llet.

8.

Preparem una safata amb capacitat per a 12 'cupcakes' i els omplim amb la mescla.

9.

Enformen els 'cupcakes' a 180 graus durant 20 minuts.

10.

Un cop cuits, ho deixem refredar tot durant 5 minuts sense treure-ho de la safata.

11.

D'altra banda, batem 400 g de sucre glacé i 250 g de mantega.

12.

Afegim 100 g de xocolata desfeta a la mescla.

13.

Amb l'ajuda d'una mànega pastissera, decorem els 'cupcakes' per sobre i afegim talls de plàtan i una mica més de xocolata desfeta. Bon profit!