El gelat casolà de plàtan i xocolata és d'aquestes receptes que sorprenen per la seva senzillesa i com de ràpid es prepara. Poder gaudir d'un gelat cremós, refrescant i alhora saludable, sense haver de preocupar-se per sucres afegits o greixos innecessaris, és un veritable luxe. Amb tan sols dos ingredients i uns minuts de paciència, pots aconseguir unes postres perfectes per als dies calorosos o per a aquells moments en què ve de gust un dolç sense remordiments. El millor és que es tracta d'una recepta adaptable, que es presta a tota mena de variacions i toppings, i que a més resulta ideal tant per a majors com per a nens.
Gelat casolà de plàtan i xocolata
La base d'aquest gelat són plàtans congelats i cacau en pols. L'ideal és que els plàtans siguin molt madurs, ja que aporten més dolçor natural i millor textura. El cacau en pols pot ser cru o el que es troba sense sucre als supermercats, fins i tot es pot substituir per garrofa si busques un sabor diferent. Amb aquests dos ingredients, el resultat ja és deliciós, encara que pots portar-lo a un altre nivell afegint toppings com ametlles trossejades, cacau nibs, una salsa lleugera de xocolata o fins i tot fruites fresques que aportin un toc més refrescant i acolorit.
Els ingredients per a aquesta recepta són molt fàcils de recordar: quatre plàtans madurs congelats, quatre cullerades de cacau en pols sense sucre, una cullerada de xarop d'auró i mitja culleradeta de cacau per a la salsa, i per al toc final, ametlles crues i cacau nibs. Aquests últims són opcionals, però marquen la diferència a l'hora de servir.
La base d'aquest gelat són plàtans congelats i cacau en pols
La preparació no pot ser més senzilla. Primer has de trossejar els plàtans i congelar-los en un recipient hermètic durant almenys una nit. Una vegada congelats, col·loca'ls al vas d'un processador d'aliments o una batedora potent i tritura fins a obtenir una textura cremosa, similar a la del gelat tradicional. Afegeix el cacau en pols i continua batent fins que tot quedi ben integrat. Si vols preparar la salsa de xocolata, n'hi ha prou amb barrejar el xarop d'auró amb el cacau en pols fins a aconseguir una textura fluida. Serveix el gelat al moment amb la salsa per sobre i afegeix els toppings que prefereixis.
Aquest gelat té una peculiaritat: com que no conté additius ni greixos afegits es fon amb més rapidesa que els industrials. Tanmateix, això no és un problema, ja que pots gaudir-lo tot just preparar-lo o guardar-lo al congelador i treure'l una estona abans de servir-lo perquè recuperi la cremositat perfecta. Són unes postres que enamoren fins i tot els qui no són gaire aficionats a la xocolata, perquè el seu sabor equilibrat i la seva frescor fan que sigui difícil deixar de menjar-lo.