Queden escasses hores perquè se celebri la Gala de la Guia Michelin Espanya 2024. Enguany se celebra a Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, un espai que aquest dimarts 28 de novembre arreplegarà els xefs més importants de Catalunya i d'Espanya, representant els restaurants més emblemàtics del país. Aquells que ja tenen 3 estrelles Michelin, però també d'altres que aspiren a entrar per primera vegada a la selecta guia gastronòmica. Així com la premsa internacional, que tindrà els ulls posats en un esdeveniment culinari que concentra tots els focus gastronòmics mundials, a causa de la seva rellevància dins el sector.

Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
 

🤩 Barcelona i Catalunya arrasen un any més acaparant la majoria de les estrelles Michelin
 

Guia Michelin Espanya 2024: Catalunya, a continuar amb l'hegemonia

Catalunya no només acull la cerimònia de la Guia Michelin 2024, sinó que actua com a zona referent de l'Estat amb més estrelles Michelin. D'aquesta manera, els restaurants catalans volen preservar el privilegi i estatus aconseguits fins ara, que es tradueix en una xifra contundent: 69 estrelles Michelin, la comunitat de l'Estat amb més petjada gastronòmica. Catalunya aterra a la Gala Michelin 2024 amb quatre restaurants que tenen 3 estrelles (12), vuit restaurants que en posseeixen 2 (16) i 41 establiments que en tenen una (41).

Tot pot canviar, però, un esdeveniment que es pot presentar mogut amb l'entrada de nous restaurants Michelin i, també, amb la sortida d'alguns de la llista més prestigiosa del país, i una de les més importants d'Europa i del món. Ara bé, les mirades no només estan posades en les entrades i sortides. A la zona gastronòmica més noble hi ha molt en joc: restaurants amb 3 estrelles que en podrien perdre una o bé algun dels 8 restaurants catalans que en tenen 2, podrien fer-se amb la somiada tercera estrella.

Buenafuente, Hermanos Torres i sommeliers

Totes aquestes incògnites, que la premsa desconeix amb certesa, ja que per primera vegada no han transcendit guanyadors ni premiats (els xefs també ho desconeixen), s'aclariran al llarg del vespre i nit del dimarts 28 de novembre. Centenars de periodistes, més de 100 mitjans de comunicació acreditats, crítics internacionals i premsa d'arreu d'Europa no es perdran tot el que pugui passar en unes Estrelles Michelin 2024 presentades per l'humorista català Andreu Buenafuente.

9 reconeguts xefs seran els encarregats de fer el sopar d'aquest icònic certamen. Els coordinadors gastronòmics de la gala d'enguany, que han assistit a la presentació de la Gala juntament amb la resta de cuiners seleccionats, són els xefs Jordi Cruz (ABaC), els germans Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres) i Paolo Casagrande (Lasarte), amb tres estrelles Michelin cadascun. Tots aquests il·lustres han afirmat que "serà un menú variat que representarà la gastronomia de la capital catalana". Els tres restaurants, ubicats a Barcelona, seran els amfitrions de la primera Gala sense representació de Portugal i la segona que se celebra a Barcelona, després que l'any 2011, la ciutat comtal debutés com a amfitriona del certamen.