9 reconeguts xefs seran els encarregats de preparar el sopar pels invitats de la Gala Michelin Espanya 2024 que se celebra el pròxim 28 de novembre a l'Auditori del Fòrum de Barcelona i que consistirà en una representació d'alt nivell de la cuina del nostre país i de l'EstatLa gala d'enguany la presentarà el català Andreu Buenafuente. La gala començarà a les 19 h de la tarda, mentre que l'streaming s'iniciarà a les 18.30 h, més d'hora que en anteriors edicions.

🔴 Gala Estrelles Michelin 2024, DIRECTE | Catalunya i Barcelona acaparen tots els focus
 

Amfitrions de 9 estrelles Michelin

Els coordinadors gastronòmics de la gala d'enguany, que han assistit a la presentació de la Gala juntament amb la resta de cuiners seleccionats, són els xefs Jordi Cruz (ABaC), els germans Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres) i Paolo Casagrande (Lasarte), amb tres estrelles Michelin cadascun. Tots aquests il·lustres han afirmat que "serà un menú variat que representarà la gastronomia de la capital catalana". Els tres restaurants, ubicats a Barcelona, seran els amfitrions de la primera Gala sense representació de Portugal i la segona que se celebra a Barcelona, després que l'any 2011, la ciutat comtal debutés com a amfitriona del certamen.

gala guia michelin espanya 2024 bcn
Els quatre xefs més importants de la Gala Michelin 2024 / Foto: Miquel Muñoz

En la presentació que s'ha fet aquest matí al Mercat de Sants de Barcelona, a més de Mónica Rius i Miguel Pereda, representants de Michelin a Espanya i Portugal, hi han assistit la gerent de Turisme de Barcelona, Arantxa Calvera i la regidora del districte de Sants de Barcelona, Raquel Gil. Han explicat que seran els mercats locals de la ciutat comtal els qui proporcionaran els productes pel sopar de gala i han recalcat que la innovació, el talent i la qualitat se sumaran a la tradició i el producte fresc que ofereix la ciutat, en una gala que pretén arribar a tots els racons de Barcelona i de la seva ciutadania.

Calvera ha explicat que a partir d'aquest divendres i fins al dia de la gala (28 de novembre), es faran 9 sessions de showcooking en diferents mercats de la ciutat. Unes sessions a les quals es pot inscriure qui vulgui i que comptaran amb un aforament de fins a 124 persones en els mercats més grans. I pels qui no puguin assistir-hi, les sessions es retransmetran en línia per poder-les seguir des de casa.

A més a més, el dia 13 de novembre, l'auditori de la Pedrera de Barcelona acollirà el debat d'enguany sota el títol "El vi és gastronomia". Amaya Cervera, periodista, divulgadora i Premi Nacional de Gastronomia, serà l'encarregada de moderar un debat on es posarà en relleu la importància del vi en la gastronomia i en el que diferents professionals del sector exposaran diferents punts de vista.

La Gala Michelin Espanya 2024 a Barcelona la presentarà l'humorista i còmic català Andreu Buenafuente

guia michelin bcn carlos baglietto
Miguel Pereda ha anunciat les novetats de la Gala Michelin Espanya 2024 / Foto: Miquel Muñoz

Catalunya al top mundial

La gastronomia del nostre país és de les millors del món, i la Gala Michelin ho reafirma any rere any. Si mirem el palmarès dels restaurants catalans, fins a 53 tenen almenys una estrella Michelin, 8 en tenen dues i 4 restaurants arriben a les tres estrelles Michelin (ABaC, Cocina Hermanos Torres, Lasarte i el Celler de Can Roca). Barcelona aplega la meitat de les estrelles catalanes i es posiciona com un dels referents gastronòmics mundials, amb 5 estrelles noves i 3 restaurants de tres estrelles, el més recent el dels germans Torres, que van assolir la tercera estrella l'any passat. L'Auditori del Fòrum de Barcelona pren el relleu a la ciutat de Toledo, amfitriona de l'acte en l'edició de l'any passat, on l'actriu Berta Collado va ser l'encarregada de conduir la cerimònia al Palau de Congressos 'El Greco'.

guia michelin carlos baglietto
Mónica Rius a la presentació de la Gala Michelin 2024, que se celebra a Barcelona / Foto: Miquel Muñoz

Caldrà esperar fins al dia 28 de novembre per veure quines són les novetats d'enguany, en un escenari en què els restaurants catalans pugnen al mateix nivell que grans xefs espanyols i altres cuiners de renom internacional. Qui aconseguirà la tercera estrella? Qui entrarà a la Guia? Ens endurem alguna sorpresa? Caldrà esperar encara un mes per desvelar totes aquestes incògnites.