La Gala de la Guia Michelin 2024 és a tocar. El pròxim dimarts es revelaran els noms dels restaurants que aconseguiran, o perdran, alguna estrella Michelin. Des de La Gourmeteria d’ElNacional.cat, et proposem una última porra definitiva per anticipar què creus que passarà amb els restaurants catalans que ara tenen 3 estrelles. Perdran la tercera estrella, la mantindran... vegem els candidats!
(estigues atent al final de l'article perquè t'expliquem un sorteig!)

🍽️ Disfrutar, el restaurant de Barcelona, guanya la tercera estrella Michelin 2024
 

Els quatre candidats

Abans de veure les opcions de cada restaurant, has de saber que aquesta és l’última de les quatre porres de La Gourmeteria. Si encara no has votat a les altres tres, per anticipar els resultats dels futurs 3 estrelles, els futurs 2 estrelles i les noves incorporacions amb 1 estrella, encara ets a temps de fer-ho.

Amb els actuals restaurants que tenen 3 estrelles Michelin a Catalunya, poden passar moltes coses. En total són 4, repartits entre Barcelona i Girona. Els candidats són:

  • El Celler de Can Roca, dels germans Joan, Josep i Jordi Roca (Girona)
  • ABaC, de Jordi Cruz (Barcelona)
  • Cocina Hermanos Torres, dels germans Javier i Sergio Torres (Barcelona)
  • Lasarte, de Paolo Casagrande (Barcelona)

El Celler de Can roca – Joan, Josep i Jordi Roca

Els germans Roca són història viva de la gastronomia catalana. Van començar al restaurant de la família i amb els anys s’han convertit en autoritat i segell de qualitat de la cuina mundial. Van aconseguir la primera estrella el 1995, la segona el 2002 i la tercera l’any 2009. Gairebé 15 anys mantenint les 3 estrelles i proclamat diverses vegades com a millor restaurant del món.

ABaC – Jordi Cruz

Jordi Cruz es va convertir, l’any 2002, en el segon xef més jove del món en aconseguir una estrella Michelin. Amb 24 anys, va guanyar una estrella al restaurant Estany Clar de Cercs. 10 anys després, al 2012, va aconseguir la segona a l’ABaC, i la tercera li va arribar l’any 2017 al mateix restaurant. Un palmarès d’èxit per qui era una promesa de la cuina, que ara ja s’està complint.  

Cocina Hermanos Torres – Javier i Sergio Torres

Els germans Torres són dos dels bessons més icònics de l’estat. No només pel seu caràcter amable i proper, sinó pel seu talent innegable a la cuina. Són dels pocs cuiners que han aconseguit dues estrelles Michelin de cop, a la gala de l’any 2018, a més d’una estrella verda al 2021. L’última incorporació al seu palmarès, la tercera estrella Michelin, la van aconseguir a la gala de l’any passat a Toledo.

Lasarte – Paolo Casagrande

El xef Paolo Casagrande, d’origen italià, va formar-se al País Basc abans d’aterrar a Barcelona. Aquí va trobar-hi casa seva, i de la mà de Martin Berasategui, va embarcar-se a l’aventura de Lasarte, un restaurant que l’any 2007 va aconseguir la primera estrella Michelin, el 2010 la segona, i des del 2017 ostenta les 3 estrelles. Un restaurant instal·lat a l’hotel Monument porta més de 15 anys triomfant.

Participa en el sorteig!

La Gourmeteria celebra un sorteig entre tots aquells participants que encertin el pronòstic dels actuals restaurants catalans amb 3 estrelles Michelin. Per participar-hi, deixa el teu comentari a Instagram. Si els resultats de la gala de dimarts coincideixen amb el teu comentari, entraràs al sorteig d’un àpat per a dues persones al restaurant Pepa Tomate del barri de Gràcia de Barcelona (Plaça Revolució de Setembre 1868, 17).

Així que ja ho saps, ves al nostre perfil d’instagram @lagourmeteria i deixa el teu pronòstic als comentaris de la publicació d’aquesta peça. Escriu els 4 restaurants (Celler de Can Roca, ABaC, Cocina Hermanos Torres, Lasarte) i al costat posa-hi quantes estrelles creus que tindran al final de la Gala: 3 estrelles, 2 estrelles, 1 estrella, 0 estrelles.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!