A Catalunya hi ha, fins al dia d'avui, 53 restaurants amb almenys una estrella Michelin. Un volum d'establiments que demostra el bon estat de forma dels restauradors catalans i que reivindica el bon saber fer dels xefs de casa nostra. Barcelona concentra la majoria de locals, però el país té 69 estrelles repartides per totes les províncies.

Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
 

Barcelona

La província de Barcelona concentra la majoria de restaurants amb estrelles Michelin. En total, arreu de la província hi ha 30 restaurants que sumen 41 estrelles. I, a Barcelona ciutat, n'hi ha 24, tres dels quals tenen tres estrelles, amb un total de 35. Els tres restaurants de tres estrelles Michelin a Barcelona són: ABaC (Jordi Cruz), Lasarte (Paolo Casagrande) i Cocina Hermanos Torres (Javier i Sergio Torres). Aquest últim, a més, també té una estrella Michelin verda, una distinció que premia la sostenibilitat dels restaurants. Amb aquesta quarta estrella, el restaurant dels germans Torres a Barcelona és, juntament amb El Celler de Can Roca, l'establiment català amb més reconeixements, el màxim de guardons que atorga la Guia Michelin.

A més dels tres caps de cartell, Barcelona ciutat també compta amb 5 restaurants de 2 estrelles Michelin (Moments, Angle, Disfrutar, Cinc Sentits i Enoteca Paco Pérez) i 16 amb una sola estrella.

  • 🍽️ Restaurants a la província: 30 
  • Estrelles a la província: 41
     
  • 🍽️ Restaurants a la ciutat: 24
  • Estrelles a la ciutat 35

Amb aquesta quarta estrella, el restaurant dels germans Torres a Barcelona és, juntament amb El Celler de Can Roca, l'establiment català amb més reconeixements, el màxim de guardons que atorga la Guia Michelin

Girona

Girona és la segona província catalana amb més restaurants d'estrella Michelin. El més destacat, amb diferència, és El Celler de Can Roca, amb tres estrelles i una estrella verda. En total, 13 restaurants que sumen 18 estrelles, entre els quals hi ha Les Cols, el Bo.Tic i el Miramar, amb 2 estrelles i altres restaurants destacats amb 1 estrella com el del Castell de Perelada o El Massana. Un palmarès que es nodreix dels clients que visiten la Costa Brava i l'interior de les comarques gironines, la majoria de França, però també amb molt de públic català.

  • 🍽️ Restaurants a la província: 13
  • Estrelles a la província: 18
Menjador del Celler de Can Roca
Menjador del Celler de Can Roca

Tarragona

Les comarques del sud apleguen un grapat d'estrelles, repartides entre diferents municipis, però en què destaquen especialment les viles de Cambrils i Ulldecona, amb dos restaurants amb estrelles a cada municipi. A Ulldecona, a més, ambdós restaurants (Les Moles i l'Antic Molí) tenen una estrella verda. En total són 7 restaurants amb una estrella Michelin, és a dir, 7 estrelles en conjunt, que dibuixen una constel·lació gastronòmica de luxe.

  • 🍽️ Restaurants a la província: 7
  • Estrelles a la província: 7

Lleida

A Ponent, hi ha 3 municipis que acullen 1 restaurant amb 1 estrella Michelin cadascun. La Boscana (Bellvís), Malena (Gimenells) i Fogony (Sort) representen amb orgull una província que, malgrat tenir menys estrelles, té altres restaurants recomanats a la guia, com l'Aimia de Lleida o l'Antoni Rubies d'Artesa de Lleida, recomanats com a Bib Gourmand

  • 🍽️ Restaurants a la província: 3
  • Estrelles a la província: 3

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!