La Gala de la Guia Michelin se celebra d'aquí a menys d'una setmana a Barcelona, el pròxim 28 de novembre. Les preguntes són moltes, i les respostes, de moment, escasses. És per això que des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat t'animem a participar de la nostra porra per anticipar quins restaurants catalans creus que aconseguiran la segona estrella Michelin. Vegem els candidats!

🔴 Gala Estrelles Michelin 2024, DIRECTE | Catalunya i Barcelona acaparen tots els focus
 

Restaurants catalans que opten a la 2a estrella Michelin

A Catalunya hi ha 41 restaurants amb 1 estrella Michelin, la majoria a la ciutat de Barcelona, però a totes les províncies de Catalunya n'hi ha almenys 3. Tots ells són candidats a guanyar la segona estrella Michelin, un reconeixement que els acostaria una mica més a l'apartat més alt de la guia gastronòmica de més prestigi internacional.

L'ENQUESTA Quin restaurant català creus que aconseguirà la 2a estrella Michelin?

Mapa: Laura Cercós

Les Moles – Ulldecona: Jeroni Castell, cuina moderna des de 1992. Té una estrella verda Michelin.

L’antic Molí – Ulldecona: Vicent Guimerà, cuina tradicional des de 2004. Té una estrella verda Michelin.

Els Casals – Segàs: Oriol Rovira, cuina catalana des de 2000. Té una estrella verda Michelin.

Lluerna – Santa Colomade Gramanet: Víctor Quintillà, cuina moderna des de 2001.Té una estrella verda Michelin.

Caeli – Barcelona: Romain Fornell, cuina creativa des de 2004.

Dos Palillos – Barcelona: Albert Raurich i Tamae Imachi, Bar de tapes des de 2008.

Koy Shunka – Barcelona: Hideki Matsuhisa, cuina japonesa des de 2008.

Mont Bar – Barcelona: Fran Agudo, cuina actual des de 2013.

Alkimia – Barcelona: Jordi Vilà, cuina moderna des de 2002.

Oria – Barcelona: Martin Berasategui, cuina moderna des de 2016 .

Slow & Low – Barcelona: Nico de la Vega i Frank Beltri, cuina del món des de 2018.

Xerta – Barcelona: JoaquimLópez, cuina creativa des de 2016.

Atempo – Barcelona: Jordi Cruz, cuina moderna des de 2016.

Aleia – Barcelona: Rafa de Bedoya, cuina creativa des de 2021.

Enigma – Barcelona: Albert Adrià, cuina creativa des de 2016.

Hofmann – Barcelona: Mey Hofmann, cuina moderna des de 1992.

COME by Paco Méndez – Barcelona: Paco Méndez, cuina mexicana fusió des de 2008.

Hisop – Barcelona: Oriol Ivern, cuina creativa des de 2001.

Via Veneto – Barcelona: David Andrés, cuina clàssica des de 1967.

Aürt – Barcelona: Artur Martínez, cuina moderna des de 2018.

Tresmacarrons – El Masnou: Miquel Aldana, cuina moderna des de 2009.

L’Ó – Sant Fruitós de Bages: Ivan Margalef, cuina modern des de 2014.

Les Magnòlies – Arbúcies: Víctor Torres, cuina moderna des de 1996.

Can Jubany – Calldetenes: Nandu Jubany, cuina contemporània des de 1995.

Sala – Olost: Toni Sala, cuina tradicional des de 1959.

La Cuina de Can Simón – Tossa de Mar: Josep Maria i Xavier Lores-Gelpí, cuina actual des de 1988.

L’Aliança d’Anglès – Anglès: Cristina Feliu i Àlex Carrera, cuina catalana moderna des de 1953.

Els Tinars – Llagostera: Marc Gascons, cuina tradicional de temporada des de 1978.

Massana – Girona: Pere Massana, cuina moderna des de 1986.

Deliranto – Salou: Josep Moreno, cuina creativa actual des de 2017.

Ca l’Enric – La Vall de Bianya: Jordi i Isabel Juncà, cuina creativa des de 1882.

La Fonda Xesc – Gombrèn: Francesc Rovira, cuina moderna des de 1975.

Rincón de Diego – Cambrils: Diego Campos, cuina tradicional des de 2010.

Can Bosch – Cambrils: Joan i Arnau Bosch, cuina tradicional des de 1969.

Quatre Molins – Cornudella de Montsant: Rafa Muria, cuina creativa des de 2017.

La Boscana – Bellvís: Joël Castanyé, cuina creativa des de 2014.

Emporium – Castelló d’Empúries: Màrius i Joan Jordà, cuina actual des de 1965.

Castell Perelada – Peralada: Javi Martínez i Toni Gerez, cuina moderna des de 2016.

Fogony – Sort: Zaraida Cotonat, cuina moderna des de 1991.

Villa Retiro – Xerta: Fran López, cuina creativa tradicional des de 2006.

Malena – Gimenells: Xixo Castaño, cuina moderna de mercat des de 1991.

El pròxim 28 de novembre descobrirem quins restaurants actualitzaran el seu palmarès d'estrelles Michelin.
 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!