Els esportistes professionals, a més de fer molt exercici físic, han de cuidar al mil·límetre la seva dieta. El que mengem és la gasolina que ens mou, per tant, per als esportistes de màxim nivell, des de futbolistes fins a nedadors, passant per pilots d'F1 o triatletes, la dieta és crucial per obtenir el màxim rendiment esportiu. Per dur una bona dieta sempre cal consultar amb un professional perquè no existeixen dietes màgiques que funcionin igual per a tothom. Cadascú té un cos i un metabolisme concret que requereix una ingesta de nutrients específica. El que sí que podem fer és conèixer les tendències generals per saber què mengen els esportistes de referència.
Una beguda sorprenent
El Bulletproof Coffee, (cafè a prova de bales), és una beguda que els últims anys ha guanyat molta popularitat. Es tracta d'una beguda que serveix per esmorzar i que es va inventar l'any 2014 als Estats Units. En certa manera podríem dir que és una versió millorada del cafè que et fas cada matí i que et proporciona energia i propietats saludables. El Bulletproof Coffee barreja cafè, mantega i oli de coco, tres ingredients amb unes propietats úniques i que estan triomfant entre alguns esportistes d'elit, com el futbolista Marcos Llorente.
En essència, el cafè a prova de bales consisteix a endolcir el cafè amb mantega i a afegir-li un oli especial, en aquest cas el de coco. Una mescla d'ingredients a la qual se li atribueix un augment de l'energia; al cap i a la fi, és una bomba d'energia ideal per qui necessiti estar actiu.
L'origen de l'invent
Aquest concepte va néixer d'una experiència personal de Dave Asprey, un multimilionari de Silicon Valley, durant un viatge que va fer al Tibet. Asprey es va sentir ple d'energia després de tastar una beguda local feta a base de te i mantega. Inspirat per aquesta curiosa combinació tradicional tibetana, va desenvolupar una versió occidentalitzada que substituïa el té per cafè i hi afegia oli de coco. Segons Asprey, prendre cafè amb mantega al matí ens pot aportar fins a 400 calories, una energia suficient per aguantar fins al pròxim àpat sense problema.
Els futbolistes professionals que el prenen ho fan assessorats per un equip de professionals que busca millorar el seu rendiment al màxim
Aquest invent, però, convé agafar-lo amb cura. Els futbolistes professionals que el prenen ho fan assessorats per un equip de professionals que busca millorar el seu rendiment al màxim. A més a més, el consum de calories d'un esportista d'elit i el d'una persona que no ho és, pot arribar a ser molt diferent. Una alternativa fantàstica per ingerir un esmorzar calòric que respecta les tradicions i que satisfà els paladars molt més que el cafè amb mantega és l'esmorzar de forquilla; una alternativa que mai passa de moda i que et permet gaudir del bo i millor de la cuina catalana. Encara que en la seva dieta diària els futbolistes professionals no baixaran a menjar-se un cap i pota amb una copa de vi de la casa i unes postres de músic per acabar, però ells s'ho perden.